Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

«Οι αλλαγές στο Λύκειο να είναι αποτέλεσμα ενός ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου»...Δελτίο Τύπου της Ν.Δ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Οι αλλαγές στο Λύκειο να είναι αποτέλεσμα
ενός ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου»
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2017
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις φερόμενες αλλαγές στο Λύκειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ακούσαμε τον Υπουργό Παιδείας σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό να αναφέρεται στις προωθούμενες αλλαγές στο Λύκειο. Ανέφερε ρητώς ότι οι αλλαγές αυτές θα αφορούν μαθητές, οι οποίοι θα εισέλθουν στην Α’ Λυκείου, κατά την προσεχή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι οι μαθητές θα έχουν ενημερωθεί σχετικά, πριν τον Σεπτέμβριο.
Ο Υπουργός παίζει εν ου παικτοίς. Εν μέσω θέρους, ενώ ακόμα ένας διάλογος για την Παιδεία παραμένει εκκρεμής, ενώ δεν έχει προηγηθεί κανενός είδους δημόσια διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξαγγέλλει ριζικές αλλαγές στο Λύκειο.
Τον καλούμε να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι σε ένα τόσο καίριο ζήτημα. Οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός ουσιαστικού, και όχι προσχηματικού, διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους, εντός επαρκούς χρονικού πλαισίου και όχι με επείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου