Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

"Οι Κωφοί Αθλητές είναι ήδη Ολυμπιονίκες και αθλητικό πρότυπο για τις νέες γενιές"




Δελτίο Τύπου

Γ. Πάντζας: Οι Κωφοί Αθλητές είναι ήδη Ολυμπιονίκες και αθλητικό πρότυπο για τις νέες γενιές»
Στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των κωφών αθλητών που θα συμμετέχουν στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σαμψούντα της Τουρκίας, παρέστη ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Πάντζας.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών και πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη και πολλών υπηρεσιακών παραγόντων από τον χώρο του αθλητισμού. Ο κ. Πάντζας κατά την τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:
«Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην σημερινή συνέντευξη τύπου. Σας μεταφέρω την απόλυτη στήριξη του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και τις ευχές όλων μας για πολλά Ολυμπιακά μετάλλια, στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σαμψούντα της Τουρκίας.
Σήμερα η πολιτεία μέσω του αρμόδιου Υπουργού για τον Αθλητισμό κ. Βασιλειάδη είναι εδώ, παρούσα. Σας τιμά και σας στηρίζει. Αναγνωρίζει την ήδη μεγάλη και σημαντική κατάκτηση που έχετε πετύχει, που είναι η συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.
Την οποία βέβαια εκπροσωπείτε με υπερηφάνεια, με υπέρμετρους κόπους, θυσίες, και αγώνες. Και η πολιτεία σας ευχαριστεί για αυτό. Ακριβώς γιατί ο αγώνας σας προσδίδει μια ιδιαίτερη και σημαντική προστιθέμενη αξία στον ίδιο τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην ίδια την χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μην ξεχνάτε ότι εκπροσωπείτε το ευ αγωνίζεσθε στον απόλυτο βαθμό του. Και Άξια, όλοι εσείς οι Αθλητές, θα αφήσετε μια παρακαταθήκη στην χώρα, ξεχωριστή και μοναδική για τις επόμενες γενιές αθλητών.
Είναι βέβαιο ότι όλοι εσείς, δεν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας, των χορηγιών, και γενικά τα ‘’προνόμια’’ (σε πολλά εισαγωγικά) της ασύδοτης εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού, που έχει θολώσει το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Αυτή η πραγματικότητα είναι που εξηγεί εν μέρη ότι, ο δρόμος που διανύσατε ήταν δύσκολος και δύσβατος. Με πολλές αντιξοότητες και πολλά εμπόδια. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένας από εσάς,  όσο και σε επίπεδο οργανωτικό για την διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Όλα αυτά όμως τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Γιατί θα ήταν αδιανόητο για την κυβέρνηση μας και για εμάς τους βουλευτές που την στηρίζουμε, να μην σταθούμε δίπλα σας και να μην σας υποστηρίξουμε σε υλική και ηθική διάσταση.
θέλω να γνωρίζεται όλοι σας, ότι είστε πρότυπο για εμάς. Μην νιώθετε πολίτες δεύτερης κατηγορίας ή παιδιά ενός κατώτερου θεού. Αντίθετα να γνωρίζετε ότι όπως η πολιτεία σας στήριξε εμπράκτως, έτσι ακριβώς θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό που μένει σε εσάς, είναι να κάνετε την προσωπική σας υπέρβαση και να αξιώσετε την επιτυχία και την διάκριση στην ανώτατη αθλητική διοργάνωση που είναι αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τέλος να πω ότι, σε ότι με αφορά, θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό σας σε κάθε σας κίνηση. Σε κάθε σας ενέργεια. Θα σας στηρίζω όσο έχω την κοινοβουλευτική ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αθλητισμό. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας και να πω ότι είστε ήδη πρωταθλητές.»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, κ. Ιωσήφ Σταυρακάκης, αφού ευχαρίστησε τόσο του Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη όσο και τον Κοσμήτορα της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργο Πάντζα για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τόνισε ότι χωρίς τις καταλυτικές ενέργειες των δύο δεν θα ήταν εφικτή η συμμετοχή της Ελλάδας στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου