Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσου Κουράκη, με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τάσος Κουράκης συναντήθηκε σήμερα με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Βουλή και θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, όπου θα γίνει και η ακρόαση των αρμόδιων φορέων.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την επίλυση επειγόντων ζητημάτων της εκπαίδευσης (διαχωρισμός Προτύπων – Πειραματικών, σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εξετάσεις προαγωγής μαθητών χωρίς την επιλογή θεμάτων κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων, επαναφορά ειδικοτήτων – διαθεσίμων της Τεχνικής Εκπαίδευσης, νέο σύστημα επιλογής στελεχών κ.ά.).
Επίσης, συζητήθηκαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή (κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης, θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.ά.).

Στη συνάντηση, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατέθεσε τις προτάσεις του, τις οποίες θα παρουσιάσει και κατά την προβλεπόμενη διαδικασία ακρόασης των φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ύστερα από αίτημα της ΟΛΜΕ, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Τάσος Κουράκης δεσμεύθηκε ότι θα αποσταλούν άμεσα οι δρομολογούμενες ρυθμίσεις που αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ προκειμένου να τοποθετηθούν εγκαίρως επί των ζητημάτων.

Σχετικά με το ζήτημα των απλήρωτων εκπαιδευτικών για την εργασία που παρείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις της προηγούμενης χρονιάς, ανακοινώθηκε πως το θέμα οδεύει προς την επίλυση του, καθώς προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου