Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ Π.Δ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,20 Απριλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας σύσκεψη μεταξύ στελεχών του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του γραφείου του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, με θέμα την επικείμενη έκδοση Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος των λογοθεραπευτών.
Με αυτή τη συνάντηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του υπουργείου Υγείας με τους συναρμόδιους Φορείς  και τους επαγγελματικούς συλλόγους του κλάδου.  Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ανοιχτής διακυβέρνησης (opengov.gr) .
Μετά το πέρας των παραπάνω ενεργειών, διαπιστώθηκε σύγκλιση των απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων δικαιώνοντας την πρωτοβουλία του υπουργείου να αντικαταστήσει  το προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα μέσα από διαδικασίες δημοσίου διαλόγου.
Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο του νέου Π.Δ. το οποίο αναθεωρείται στα σημεία και εμπλουτίζεται ενσωματώνοντας και προτάσεις των φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου