Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσου Κουράκη, με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τάσος Κουράκης συναντήθηκε σήμερα με το Δ.Σ. της ΔΟΕ με επίκεντρο την κατάθεση ξεχωριστού νομοσχεδίου στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και το οποίο περιλαμβάνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την άμεση επίλυση θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα 4/5, υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε η Ομοσπονδία να εξετάσει το σύνολο των νομοθετικών ρυθμίσεων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κάλεσε την Ομοσπονδία, εντός του περιορισμένου αυτού διαστήματος, να καταθέσει τις προτάσεις της ώστε να τοποθετηθεί κατά την διαδικασία ακρόασης των αρμοδίων φορέων.

Αναφορικά με τις διατυπωθείσες αντιδράσεις σχετικά με τα θέματα που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο και έχουν χαρακτηριστεί ως «επείγοντα» ενώ κάποια άλλα «παραλήφθηκαν», ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τάσος Κουράκης ξεκαθάρισε τα εξής:
  1. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις πρέπει να ψηφιστούν μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες. Ο χαρακτήρας «του επείγοντος» δεν αφορά απλώς επείγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης, αφορά επείγοντα θέματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία και να μην διασαλευθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Ο χαρακτήρας, επομένως, του νομοσχεδίου δεν κάνει διάκριση μεταξύ σημαντικών και μη σημαντικών θεμάτων της εκπαίδευσης.
  2. Θέματα όπως η κατάργηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης, τα ζητήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (μείωση της ποινής, άνοιγμα πινάκων του 2010-2012) και τα ζητήματα ειδικής και προσχολικής αγωγής έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο Πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
  3. Σχετικά με το ζήτημα των διορισμών, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε πως θα συγκροτηθεί άμεσα επιτροπή αποτελούμενη από παράγοντες του Υπουργείου, νομικούς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ώστε να υπάρξει ένα νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.
Τέλος, υπήρξε δέσμευση πως θα σταλεί στη ΔΟΕ το σύνολο των δρομολογούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορά τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου