Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Συνάντηση Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά με περιφερειακούς συντονιστές δράσεων για τη σχολική βία


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Με τους 13 περιφερειακούς συντονιστές Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού» συναντήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς. Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο (23/24-4) με τίτλο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» που πραγματοποιείται στις αίθουσες «Jacqueline de Romilly» και «Γαλάτεια Σαράντη» του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλες τις περιοχές της χώρας με σκοπό την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού. Ειδικότερα σε μία εποχή που το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά την τραγική κατάληξη του σπουδαστή της «Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων» Βαγγέλη Γιακουμάκη.
«Είναι μείζον θέμα η ενδοσχολική βία το οποίο αν δεν το προλάβει κανείς εξελίσσεται άσχημα» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως «δεν αφορά μόνο τις υποβαθμισμένες περιοχές αλλά το σύνολο των σχολείων». Επίσης παρατήρησε ότι και οι θύτες είναι θύματα εγκλωβισμένα «σε λάθος πρότυπα στα οποία εδράζεται ο ναζισμός ως ιδεολογία»
Απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συντονιστές Δράσεων είπε «πρόθεση μας είναι να δεχθούμε τις συμβουλές σας;, διαμέσου της μελέτης απόψεων και προτάσεων, το πλαίσιο των δράσεων που θα υιοθετήσουμε και θα υλοποιήσουμε».
Διάθεση του Υπουργού είναι το ελληνικό σχολείο να μεταβληθεί «σε σημείο συγκέντρωσης γονέων καθηγητών, μαθητών. Να πάψει να είναι εξετασιοκεντρικό αλλά πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς . Ένας χώρος ανοιχτός σε ιδέες, αγαπητός στα παιδιά και τους γονείς τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου