Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΣΕΠ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΥΡΩΣΗΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ Π.Δ.Ε....

Αθήνα 2/11/2016
 Αρ.Πρωτ.597


Ενημέρωση Αναπληρωτών


Θέμα: Επίσκεψη υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο ΑΣΕΠ 


Στις 2/11/2016, το συντονιστικό αναπληρωτών του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ) επισκεφτήκαμε το ΑΣΕΠ προκειμένου να ενημερωθούμε για την καθυστέρηση κύρωσης των πινάκων αναπληρωτών ΕΕΠ και καταθέσαμε  υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Επίτροπο Επικρατείς του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Λασκαράτο.

Η διευθύντρια κ. Μπαρμπαλιά,  μας δέχτηκε απευθείας στο γραφείο της και μας ενημέρωσε. Ανέφερε ότι έχουν θέσει ως στόχο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2016 να έχουν επικυρώσει τους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών του Ε.Ε.Π., μαζί και της Κεντρικής Μακεδονίας. Σχετικά με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής κρίνει ότι εφόσον επικυρώθηκαν οι πίνακες των ψυχολόγων ΠΕ23, οι ενστάσεις των οποίων ήταν αρκετά περίπλοκες, δε θα καθυστερήσουν και οι υπόλοιποι πίνακες. Επεσήμανε ότι το ΑΣΕΠ ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία και ενδελεχή έλεγχο που δεν μπορεί να παρακάμψει, συνεπώς η ευθύνη για την καθυστέρηση βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας και κυρίως τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που καθυστέρησαν να δημοσιεύσουν την προκήρυξη και να αποστείλουν έγκαιρα τους πίνακες στον ΑΣΕΠ αντίστοιχα (ήδη από τον Ιανουάριο είχε πραγματοποιηθεί επικοινωνία μεταξύ ΑΣΕΠ και Υ.Π.Π.Ε.Θ. –Π.Δ.Ε.).

Η κ. Μπαρμαλιά πρόσθεσε ότι η επικύρωση όλων των οριστικών πινάκων δεν έχει ακόμα εκδοθεί λόγω των πολλαπλών εντάσεων που έχουν λάβει όσο ποτέ άλλοτε Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε προσωπικό στο ΑΣΕΠ για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Στο σημείο αυτό μας ενημέρωσε ότι κάποιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης λανθασμένα μειοδοτούσαν πιστοποιήσεις/προϋπηρεσίες ή δε ζητούσαν άδεια άσκησης επαγγέλματος, μέχρι και πέρσι, με αποτέλεσμα το ΑΣΕΠ να κληθεί να μελετήσει περισσότερες ενστάσεις υποψηφίων. Επιπροσθέτως, κάποιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έστειλαν μη κατατοπιστικούς πίνακες αναπληρωτών, γεγονός που κατέστησε δυσκολότερο το έργο του ΑΣΕΠ.

Η Διευθύντρια μας διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό του ΑΣΕΠ θα ολοκληρώσει τη διαδικασία όσο το δυνατόν το συντομότερο. Το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να εργαστεί αποκλειστικά για τη δική μας προκήρυξη, επειδή  συγχρόνως καλείται να επεξεργαστεί και άλλους πίνακες από προκηρύξεις άλλων υπουργείων που επείγουν. 

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΑΣΕΠ 
  


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΕΠ

Αθήνα 2/11/2016
 Αρ.Πρωτ.595



Προς  τον κ. Λασκαράτο

Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ

Κοινοποίηση: Γραφείο Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων 




Θέμα: «Αίτηση συνάντησης του συντονιστικού αναπληρωτών του Συλλόγου Ειδικού 
Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ) με τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ σχετικά με την καθυστέρηση κύρωσης των πινάκων αναπληρωτών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(ΕΕΠ) από το ΑΣΕΠ»


Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,

Θα θέλαμε να μας δεχτείτε σε συνάντηση προκειμένου να μας ενημερώσετε και να απαντηθούν τα ερωτήματα που σας παραθέτουμε.

Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό. Τα δύο βασικά αιτήματα αφορούσαν στην άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και στην κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με μόνιμους διορισμούς.Μας διαβεβαίωσε ότι,μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους του ΑΣΕΠ, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου οι οριστικοί πίνακες Ε.Ε.Π. να κυρωθούν ως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου για όλες τις Π.Δ.Ε., πλην της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης  η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. μας ενημέρωσαν ότι υποστήριξαν το ΑΣΕΠ με ανθρώπινο δυναμικό, με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης των πινάκων.

 Όσον αφορά στην κύρωση οριστικών πινάκων, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων και η ύστατη «προσπάθεια» του υπουργείου απέβη ουσιαστικώς άκαρπη, επιβεβαιώνοντας την επιφυλακτικότητα, οξύνοντας την δυσαρέσκεια και επιτείνοντας την ανασφάλειά μας.

Αναγνωρίζουμε το θεσμό του ΑΣΕΠ που στόχο έχει τη  διαφάνεια,  την αξιοκρατία  και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Ωστόσο οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι η καθυστέρηση που έχει προκύψει έχει δημιουργήσειαλυσιδωτές επιπλοκές στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς και στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Συγκεκριμένα:

Τα ΚΕΔΔΥ λειτουργούν υποστελεχωμένα με ατέρμονες λίστες αναμονής,ενώ μέχρι τις 20/10/2016 έπρεπε να ολοκληρώσουν τις αξιολογήσεις μαθητών με Αναπηρία έτσι ώστε να εγκριθεί η υποστήριξή τους για το τρέχον σχολικό έτος.

Τα Ειδικά σχολεία δεν έχουν τη στελέχωση από το ΕΕΠ προκειμένου να υποστηριχθούν οι μαθητές και οι οικογένειες τους.

Οι  συνάδελφοι ΕΕΠ κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ λόγω μικρών χρονικών διαστημάτων απασχόλησης. Επίσης στερούνται του δικαιώματος να ψηφίσουν αιρετούς στις εκλογές  των υπηρεσιακών συμβουλίων  που διεξάγονται σήμερα πανελλαδικά. Αναλαμβάνουν υπηρεσία μεσούσης της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να  μη μπορούν να σχεδιάσουν το έργο  τους  και να παρέμβουν έγκαιρα στα αιτήματα των σχολείων, των μαθητών και των γονέων.

Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δε διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και Αναπηρία και για τους συναδέλφους μας.

Σήμερα  τα ερωτήματά  μας είναι τα εξής:

Γιατί στις 2/11/2016 δεν έχουν κυρωθεί οι οριστικοί πίνακες των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. για την Περιφέρεια Αττικής;

Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και πότε θα αποσταλούν οι πίνακες στη Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής;

Γιατί οι συνάδελφοι του  ΕΕΠ επιλέχθηκαν  να είναι οι  τελευταίοι στη σειρά εξέτασης των ενστάσεων  από το  ΑΣΕΠ;
Επισυναπτόμενο: Έγγραφο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς τον Υπουργό Παιδείας στις 31/10/2016:«Αίτηση συνάντησης του συντονιστικού αναπληρωτών του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ) με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ».

seepeaa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου