Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Εγγραφές και δηλώσεις μαθημάτων για τους μαθητές Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Εγγραφές και δηλώσεις μαθημάτων για τους μαθητές Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Με στόχο την έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2017-2018, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιδιώκει να έχει από τον μήνα Ιούλιο την ακριβή εικόνα των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκαιρη κάλυψη όλων των  ελλείψεων.
Επομένως, με εγκύκλιό του ενημερώνει ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν κατά τον μήνα Ιούνιο σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου, ΓΕ.Λ. και  ΕΠΑ.Λ., ώστε να δημιουργηθούν τα τμήματα γενικής παιδείας, μαθημάτων επιλογής, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στο τέλος του  τρέχοντος σχολικού έτους.
Οι μαθητές/τριες Γυμνασίου, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. καλούνται να δηλώσουν μέχρι την 1η Ιουνίου 2017 την ξένη γλώσσα, τα μαθήματα επιλογής, την ομάδα προσανατολισμού. τον τομέα της Β΄ τάξης ή την ειδικότητα της Γ΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τους κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή από τους ενήλικους μαθητές. Περισσότερες λεπτομέρειες για την προαναφερόμενη διαδικασία θα δοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών παρακαλούνται  να προβούν  στις απαραίτητες διαδικασίες εγγραφών και δηλώσεων  προκειμένου μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017 οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να έχουν σαφή εικόνα για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην περιοχή τους το σχολικό έτος 2017-2018 (τμήματα μαθημάτων γενικής παιδείας, ξένων γλωσσών, μαθημάτων επιλογής, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου