Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

"...Αποσπάσεις εκπαιδευτικών που έχουν διενεργηθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν θίγονται."





Σύμφωνα με την παράγραφο 2β, του άρθρου 3 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου  "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης", η ισχύς της  παραγράφου 2, του εν λόγω άρθρου 3, άρχεται από το σχολικό έτος 2016-2017, πλην όμως οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που έχουν διενεργηθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου δεν θίγονται.

Αναλυτικά η παράγραφος 2, του άρθρου 3:

2.α) Το πρώτο εδάφιο και οι περιπτώσεις α ́ και β ́ της παρ. 4 του άρθρου 21 του ν. 3699/2008 (Α ́ 199), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 48 του ν. 4415/ 2016 (Α ́159), αντικαθίστανται ως εξής:
«4.α) Όταν δεν καλύπτονται τα κενά με μετάθεση ή διορισμό, μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ της παραγράφου 1 του άρθρου 16, μπορεί να αποσπώνται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και Τμήματα Ένταξης.
β) Αν εξακολουθούν να υφίστανται λειτουργικές ανάγκες σε δομές ΕΑΕ, μπορεί να τοποθετούνται σε αυτές εκπαιδευτικοί της ίδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή τους, οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον μία (1) από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
αα) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών.
ββ) Έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός διδακτικού έτους στις ανωτέρω δομές και προγράμματα.
γγ) Είναι γονείς παιδιών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
δδ) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.»
β) Η ισχύς της παρούσας παραγράφου άρχεται από το σχολικό έτος 2016-2017. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών που έχουν διενεργηθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν θίγονται.


Δείτε το ψηφισθέν ν/σ  "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης" όπως θα πάρει Φ.Ε.Κ. από εδώ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/05/blog-post_524.html


B.B


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου