Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ & ΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ΓΙΑ ΤΟ 2017/18 - ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. & Κ.Ε.Σ.Υ.

Απαντώντας, ο Υπουργός Παιδείας,  σε σχετικό έγγραφο του Ανεξάρτητου Βουλευτή Ν. Νικολόπουλου και σε επιστολή εκπροσώπων της  Ομάδας Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης  FB , “ Γονείς που διεκδικούν Δημόσια Παράλληλη  Στήριξη’’, την οποία κατέθεσε  ως  Αναφορά  ο Βουλευτής   με θέμα «Υποβολή διαμαρτυριών από τους Εκπρόσωπους της Ομάδας Μέσου Κοινωνικής  Δικτύωσης  FB , ‘’Γονείς που διεκδικούν Δημόσια Παράλληλη Στήριξη’’, για το σχέδιο Νόμου  ‘’ Αναδιοργάνωση  των  δομών  υποστήριξης  πρωτοβάθμιας  και  δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις’’ για την απουσία των ειδικοτήτων του αναπτυξιολόγου  και του παιδοψυχίατρου στο νέο φορέα ΚΕΣΣΥ» , μας γνωρίζει τα ακόλουθα:
"Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αυξάνονται σημαντικά οι προβλεπόμενες  οργανικές  θέσεις.  Σε  εκπαιδευτικούς  με  εξειδίκευση  στην  Ειδική  Αγωγή  ή  Σχολική  Ψυχολογία οι θέσεις από 323 αυξάνονται σε 383 ενώ σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό  (Ψυχολόγοι, Κοιν. Λειτουργοί, Λογοθεραπευτές κτλ), οι θέσεις από 294 αυξάνονται σε 544. Επιπλέον, προβλέπονται 140 θέσεις εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στη συμβουλευ τική  στον  επαγγελματικό  προσανατολισμό  και  για  πρώτη  φορά  η  δραστηριότητα  αυτή  συνυπάρχει  με  τις  ειδικότητες  του  ΕΕΠ  (κυρίως  τους  ψυχολόγους),  κάτι  το  οποίο  αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για την υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού στον  επαγγελματικό προ σανατολισμό. Έτσι, συνολικά οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις των 71 ΚΕΣΥ είναι 1.067 από 615  που είχαν τα 62 ΚΕΔΔΥ. Επίσης, ιδρύονται 9 επιπλέον ΚΕΣΥ για να καλύπτονται από 2  ΚΕΣΥ οι ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού των μεγάλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης."
Επίσης παραθέτει, για το τρέχον σχολικό έτος  2017 - 2018  και  μέχρι  σήμερα,  τις  προσλήψεις  που  πραγματοποιήθηκαν  στην  Β/θμια  Εκπ/ση για παράλληλη στήριξη, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εκπαιδευτικοί που είτε  δεν  ανέλαβαν  υπηρεσία  είτε  ανέλαβαν  και  στην  συνέχεια  παραιτήθηκαν:
 Και στην Α/θμια Εκπ/ση, για την κάλυψη κενών Εκπ/κων Ειδικής Αγωγής για την Παράλληλη  Στήριξη:


Τέλος όσον αφορά στη στελέχωση ΚΕ.Δ.Δ.Υ. - Ε.Δ.Ε.Α.Υ., το Υπουργείο  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσέλαβε:

 
 Βασίλης Βούγιας

    ΔΕΙΤΕ "ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΑ Κ.Ε.Σ.Υ. ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΕΛΗ Ε.Ε.Π. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ 62 ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ 71 Κ.Ε.Σ.Υ.(grosso modo) - ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!", ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2018/05/62-grosso-modo-71.html


 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 
Αναφορές
Θέμα:
εκφράζουν την ανησυχία τους για τις προβλέψεις του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» και διεκδικώντας την επιστημονική προσέγγιση και διάγνωση των παιδιών με αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές, αιτούνται την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου και το σεβασμό των εκπαιδευτικών τους δικαιωμάτων.
Κόμμα:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
Ημερομηνία:
16/04/2018
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:
24/05/2018
Καταθέτοντες:
Νικολόπουλος Ιωάννου Νικόλαος
Υπουργεία:
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Αρχεία Ερωτήσεων:
  • .pdf
Αρχεία Απαντήσεων:
  • .pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου