Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε σε έγγραφο - Αναφορά  Βουλευτών της Ν.Δ. και σε επιστολές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων Άμφισσας και της Διευθύντριας του Ε.Δ.Σ. Άμφισσας, σχετικά  με τη διάταξη του Ν.4452/2017 που καθορίζει τον έλαχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα των Ειδικών Νηπιαγωγείων και Ειδικών Δημοτικών Σχολείων.
Ο Υπουργός παρέθεσε τη σχετική νομοθεσία, δίνοντας παράλληλα και στοιχεία για τη στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με εκπαιδευτικό προσωπικό.
Δείτε ακολούθως την Απάντηση του Υπουργού Παιδείας και την Αναφορά των Βουλευτών.

Βασίλης Βούγιας


 ****************************************************************
Αναφορές
Θέμα:
διαμαρτύρονται για τη διάταξη του άρθρου 11 του Νόμου 4452/2017, η οποία καθορίζει τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα ειδικών νηπιαγωγείων και ειδικών δημοτικών σχολείων, γεγονός που _όπως υποστηρίζουν_ εμπεριέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης των ειδικών σχολείων, εφόσον μειώνεται το διδακτικό προσωπικό και ελαχιστοποιείται η δυνατότητα εφαρμογής της κατάλληλης εξατομικευμένης διδασκαλίας και αιτούνται την αναπροσαρμογή της εν λόγω διάταξης προς όφελος των μαθητών των ειδικών σχολείων.
Κόμμα:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ημερομηνία:
12/03/2018
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:
21/05/2018
Καταθέτοντες:
Ανδριανός Σωτηρίου Ιωάννης
Αντωνίου Βασιλείου Μαρία
Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος
Κεραμέως Κωνσταντίνου Νίκη
Υπουργεία:
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Αρχεία Ερωτήσεων:
  • .pdf
Αρχεία Απαντήσεων:
  • .pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου