Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. στις 25 Μαΐου 2018Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
           Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 25 Μαΐου 2018
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε στις 25 Μαΐου  σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
1.      Συζητήθηκαν προτάσεις των ΠΔΕ για τον ορισμό σχολικών συμβούλων και εκπαιδευτικών για συμμετοχή ως μελών στην Κεντρική επιτροπή Εξετάσεων Γενικών Λυκείων 2018.
2.      Συζητήθηκαν προτάσεις των ΠΔΕ για τον ορισμό σχολικών συμβούλων και εκπαιδευτικών για συμμετοχή ως μελών  στην Κεντρική επιτροπή Εξετάσεων Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ  2018 σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 13 του Π.Δ. 60/2006
3.      Παρατάθηκε απόσπαση εκπαιδευτικού στη μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
4.      Ικανοποιήθηκαν 2 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών  που υποβάλλονται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 του Ν.4440/2016. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 ένσταση εκπαιδευτικού.
5.      Σχετικά με τις μετατάξεις σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, έγιναν δεκτές 2 αιτήσεις ανάκλησης αιτήσεων μετάταξης. Τέλος συζητήθηκαν 17 αιτήσεις αποδέσμευσης για μετάταξη εκπαιδευτικών μέσω του ΕΣΚ. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 13 και απορρίφθηκαν 4 αιτήσεις.
6.      Έγινε δεκτή 1 αίτηση ανάκλησης μετάταξης εκπαιδευτικού Δ.Ε. σε άλλο κλάδο. Παράλληλα εγκρίθηκε 1 αίτηση εκπαιδευτικού που ζητά αποδέσμευση για μετάταξη στην Πρωτοβάθμια, ενώ για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις αποδέσμευσης. Οι αιτήσεις μετάταξης των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια θα συζητηθούν την Τρίτη 29/5/2018.
7.      Απορρίφθηκε αίτημα εκπαιδευτικού για ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης 2018.
8.      Απορρίφθηκε ένσταση εκπαιδευτικών επί των γενικών μεταθέσεων 2018.
9.    Τέλος απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικού σε Μουσικά Σχολεία. Για το ζήτημα αυτό  ζητήσαμε να ανοίξει για λίγες ημέρες το ηλεκτρονικό σύστημα για να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση οι εκπαιδευτικοί που δεν ήταν εντός προθεσμιών.
10.  Υπενθυμίζω ότι η ανακοίνωση των αποσπάσεων σε φορείς αναμένεται στις αρχές Ιουνίου και σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάκληση της αίτησης απόσπασης γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος με καταληκτική ημερομηνία στις 8 Ιουνίου 2018.
11.  Ευχόμαστε στους μαθητές μας αλλά και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη για την περίοδο των εξετάσεων! Ιδιαίτερα για τους μαθητές μας μια μόνο φράση: Οι εξετάσεις είναι απλά μία στάση στη μεγάλη διαδρομή της ζωής σας! Υγεία και κουράγιο σε όλες και όλους!
Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
Αθήνα 26/5/2018
 

Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr
  Άκης Λουκάς   
  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   
 ( τηλ.:6974320189, 
 ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com


                     εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου