Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Επιστολή προς τον Υπουργό για τις απλήρωτες υπερωρίες των ολιγοθέσιων σχολείων στους αναπληρωτές




Επιστολή προς τον Υπουργό για τις απλήρωτες υπερωρίες των ολιγοθέσιων σχολείων στους αναπληρωτές

Κύριε Υπουργέ,
Σας ενημερώνουμε πως 40 μέρες περίπου πριν τη λήξη του σχολικού έτους οι συνάδελφοι των ολιγοθέσιων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους.
Εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει χωρίς καμία μεταβολή στην υφιστάμενη κατάσταση αλλά και των αλλεπάλληλων κι επίμονων παρεμβάσεων μας προς εσάς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, που δεν έφεραν αποτέλεσμα, αποφασίσαμε τα παρακάτω:
α) άμεση αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας και πρόσκλησης επίλυσης του προβλήματος από εσάς, ως άμεσο Διοικητικό Προϊστάμενο του Υπουργείου και
β) αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα, προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Η ύπαρξη δύο μέτρων και σταθμών για τους αναπληρωτές και τους μόνιμους (οι οποίοι αμείβονται κανονικά τα δεδουλευμένα των υπερωριών) δε μπορεί να είναι πολιτική του Υπουργείου όπως και δε μπορεί η απάντηση στα προβλήματα που εμφανίζονται να είναι η αδιαφορία.
Σας καλούμε λοιπόν, χωρίς άλλη χρονοτριβή, να προβείτε σ' όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες προκειμένου να δοθεί άμεσα τέλος στο υπάρχον πρόβλημα

ΠΑΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου