Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

"Αναζητείται το Σύστημα Διορισμών μαζί με τη χαμένη Αξιοπιστία, την κοινή Λογική, την οφειλόμενη Ηθική και την απαιτούμενη Σοβαρότητα του Υπουργείου Παιδείας"


ΠΑΣΑΔ: Αναζητείται το Σύστημα Διορισμών μαζί με τη χαμένη Αξιοπιστία, την κοινή Λογική, την οφειλόμενη Ηθική και την απαιτούμενη Σοβαρότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Κλείνουμε έναν μήνα πλέον περιμένοντας απ' τον κύριο Γαβρόγλου την πρότασή του για το σύστημα των μόνιμων διορισμών και ταυτοχρόνως πρόσληψης αναπληρωτών, πρόταση που ο ίδιος δήλωσε πως θα έστελνε μεταξύ 8 με 13/10 στις Ομοσπονδίες τις οποίες είχε εγκαλέσει μάλιστα για το ότι...δεν έχουν σχέδιο διορισμών!
Ως ΠΑΣΑΔ δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση πως ο Υπουργός θα έκανε πράξη τη δέσμευσή του αφού το αίτημα για 48ωρη απεργία στις 18-19/10 που είχαμε στείλει στη ΔΟΕ δεν είχε ακόμη απαντηθεί κι ήταν κάτι που φόβιζε, ενώ "παραινέσεις" και "συμβουλές" δεχόμασταν μέχρι τελευταία στιγμή να τ' αποσύρουμε.
Εδώ πρέπει να πούμε τώρα πως παρά τον εμφανή φόβο του Υπουργείου για την αιτούμενη 48ωρη και το στρίμωγμά του, η Ομοσπονδία μας γύρισε την πλάτη. Μας αγνόησαν οι παρατάξεις ψυχρά, υπολογιστικά, αφού για τους ευνοϊκά προσκείμενους στην κυβέρνηση θ' αποφεύγονταν οι δύσκολες καταστάσεις μιας κινητοποίησης και για τις υπόλοιπες η αυξανόμενη δυσαρέσκεια θα μεταφράζοταν σε ψήφο διαμαρτυρίας στις εκλογές που έρχονται. Και κάπως έτσι, μ' αυτές τις λογικές, βγήκε (ως συνήθως) άλλη μια...τρίωρη στάση για 9/11, στη βάση του να κρατηθούν τα προσχήματα αλλά που για εμάς, λόγω των εξελίξεων, θα είναι πλέον σημαντική.
Περί του συστήματος διορισμών τώρα και περί των όσων ακούγονται για αυτό, πρέπει να πούμε πως ήμασταν οι ΠΡΩΤΟΙ και οι ΜΟΝΟΙ που προειδοποιήσαμε εγκαίρως για όλα όσα τώρα οι αναπληρωτές έκπληκτοι, ανήσυχοι κι έντρομοι, ακούνε συνειδητοποιώντας πως πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα σε λίγες μέρες!
- Προειδοποιήσαμε για την κατάργηση της βασικής αρχής δημιουργίας και λειτουργίας των πινάκων που ήταν η προϋπηρεσία και τον ευτελισμό της μέσω των "μοριοδοτούμενων" κριτηρίων.
- Προειδοποιήσαμε για το σχεδιαζόμενο "ταβάνι" των 84 μηνών που θα σημάνει όχι απλά την απάλειψη χρόνου προϋπηρεσίας αλλά και την εξαφάνισή του ως μέσω διεκδίκησης της μονιμοποίησης μας.
- Προειδοποιήσαμε για τα "ίσα δικαιώματα" των "νέων παιδιών" που μεταφράζονται σε καθόλου δικαιώματα και απόλυση για τους ήδη εργαζόμενους αναπληρωτές υιοθετώντας τη λογική "φύγε εσύ, έλα εσύ".
- Προειδοποιήσαμε και προειδοποιούμε πάλι, για τη διάσπαση που θα προσπαθηθεί από το Υπουργείο στους αναπληρωτές χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες. Διάσπαση που θα επιχειρηθεί να ενταθεί ίσως βάζοντας όριο ΚΑΙ στα "χαμηλά" της προϋπηρεσίας κι ενδεχομένως όχι μόνο ως ελάχιστο προαπαιτούμενο για μόνιμο διορισμό.
Απέναντι σε όλα αυτά ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ και οι ΠΡΩΤΟΙ που μιλήσαμε για την ανάγκη με την κατάργηση του υπάρχοντος νόμου να περάσουμε σε μια μεταβατική χρονική περίοδο που θα δοθεί λύση, νομοθετικά και σαφώς χρονικά προσδιορισμένη, στη λογική απαίτηση μονιμοποίησης των ήδη εργαζομένων αναπληρωτών, ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ.
Πρόταση που εδράζεται και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς της Ιταλίας και που το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζεται εκεί είναι οι επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, δηλαδή η προϋπηρεσία.
Δυστυχώς όμως, ακόμη και συνάδελφοι αναπληρωτές μπαίνουν στη λογική των διαφόρων συμφερόντων και της απόλυτης παραδοχής μιας αμφίβολης ορθότητας όσων, πολλές φορές αντιφατικών κι αναληθών, διαδίδει το Υπουργειο δια των φερεφώνων του κι αντί ν' απαιτήσουν, όπως είναι λογικό, τα μέγιστα, τα λογικά και τα δίκαια για όλους, αβαντάρουν με το "δε μπορεί να γίνει αλλιώς" το τέλος της προϋπηρεσίας και τον αποκλεισμό και την ανεργία των συναδέλφων τους που σύντομα έρχεται.
Τονίζουμε πως τίποτε δεν είναι πιο ψευδές απ' το "δε μπορεί να γίνει αλλιώς" αφού η καθαρή αλήθεια είναι πως το Υπουργείο νομοθετεί τον τρόπο και τα κριτήρια προσλήψεων-διορισμών ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ (γι αυτό και διαφορετικά Υπουργεία έχουν διαφορετικά κριτήρια ενώ ακόμη και στα ίδια κριτήρια έχουν διαφορετική στάθμιση) δίνοντας εντολή στον ΑΣΕΠ ν' αναλάβει τα διαδικαστικά για τα περαιτέρω.
Αυτό αποδεικνύεται επιπλέον κι απ' το ότι ακόμη κι αυτή τη στιγμή δεν έχει πάρει μορφή η τελική πρόταση του Υπουργείου, οι παράμετροι της οποίας αλλάζουν συνεχώς. Τα περί δήθεν κωλυσιεργίας λόγω του ΣτΕ και του...ΑΣΕΠ είναι για όσους θέλουν να τα πιστεύουν, όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;
Είναι τόσο απλό όσο και δύσκολο! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!
Με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο πλέον
- μεγιστοποιούμε ό,τι πιέζει το Υπουργείο ξεκινώντας απ' την καταψήφιση στις 7 Νοέμβρη όσων υποψηφίων υποστηρίζουν την πολιτική Γαβρόγλου (ασχέτως της προσωπικής στάσης μερικών που προσπαθούν και τους το αναγνωρίζουμε, συλλογικά κρίνονται), τονίζοντας και στις υπόλοιπες παρατάξεις πως στις εκλογές των αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο μαζικών υποψηφιοτήτων ανεξάρτητων αναπληρωτών εφόσον πλέον αισθανόμαστε πως είμαστε αδιάφοροι και σχεδόν ανύπαρκτοι για την Ομοσπονδία.
- συμμετέχουμε μαζικά και προετοιμαζόμαστε για ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, υπό όποιες συνθήκες, την Παρασκευή 9/11, αποφασισμένοι να δώσουμε ένα ισχυρό, δυναμικό μήνυμα που θα είναι καθοριστικό, που δε θα μπορεί να αμφισβητηθεί και θα ξεκαθαρίζει πως δε θα συναινέσουμε στις αποφάσεις του Υπουργείου, θα πρέπει αυτό να συναινέσει στη λογική στην ηθική και το δίκαιο που απαιτεί τη μονιμοποίησή μας!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ!

ΠΑΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου