Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ο ρόλος του Αιρετού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια - Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βασίλη ΒούγιαΣυναδέλφισσες/οι
Φίλες και φίλοι,

την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, σε λίγες ημέρες από σήμερα, θα διεξαχθούν οι εκλογές του Υπουργείου Παιδείας για την ανάδειξη των Αιρετών Εκπροσώπων μας για τα  Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), το οποίο εδρεύει στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), τα οποία εδρεύουν στις έδρες των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας.
 Οι Αιρετοί που θα προκύψουν από την εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θα εκπροσωπήσουν το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.) για τα επόμενα δύο έτη.
Στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τα οποία αποτελούν Υπηρεσιακό Θεσμό, συμμετέχουν οι Αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων εδώ και 92 έτη και αυτό έχει κατακτηθεί ύστερα από επίπονους αγώνες και διεκδικήσεις.
Ένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο διαχειρίζεται  πάρα πολλά θέματα  που αφορούν στους εργαζομένους, όπως τις Υπηρεσιακές Μεταβολές, δηλαδή Μεταθέσεις, Αποσπάσεις, Μετατάξεις,  τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, την αναγνώριση προϋπηρεσιών, τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, τη διαχείριση πειθαρχικών παραπτωμάτων, τις προσλήψεις αναπληρωτών κ.α.
Οι Αιρετοί Εκπρόσωποι εκλέγονται κυρίως για δύο σοβαρούς λόγους:
1ον: Για να προασπίζουν το δίκαιο των εργαζομένων συναδέλφων τους και τα συμφέροντα αυτών με βάση πάντα τη νομιμότητα    και
2ον: Για να αποτελούν τους θεματοφύλακες της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της νομιμότητας και της διαφάνειας και φυσικά να είναι το ανάχωμα κάθε αυθαιρεσίας της Διοίκησης.
Για να επιτύχουν τα παραπάνω, οι Αιρετοί, χρειάζεται να εκπληρώνονται οι έξι(6),κυρίως, παρακάτω προϋποθέσεις :
1.-Να είναι γνώστες της νομοθεσίας και συνεχώς να ενημερώνονται, δεδομένης της πολυπλοκότητας του συνεχώς μεταβαλλόμενου νομοθετικού πλαισίου.
2.-Να δίδουν μάχες ανιδιοτελώς και να συγκρούονται όταν χρειάζεται με την εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
3.-Να καταγγέλλουν αποκαλύπτοντας στον κλάδο που εκπροσωπούν κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης.
4.-Να απέχουν από κάθε πελατειακή πρακτική και κάθε κομματική ή παραταξιακή ή ακόμα-ακόμα προσωπική σκοπιμότητα, καθώς και από κάθε πρακτική ενσωμάτωσης στη Διοίκηση.
5.-Να ενημερώνουν τους συναδέλφους για το τι συζητείται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καθώς και για τη δική τους τοποθέτηση επί των θεμάτων αυτού.
6.-Να συνεργάζονται στενά και να λογοδοτούν στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου τους, δεσμευόμενοι πάντα από τις Αποφάσεις αυτών.

Συναδέλφισσες/οι
Φίλες και φίλοι,

Σήμερα, σ αυτήν την πολύ δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, χρέος όλων μας είναι να συνδράμουμε ώστε να θωρακισθεί ακόμη περισσότερο ο θεσμός του Αιρετού, ο οποίος, ιδιαίτερα για το ανάδελφον Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αποτελεί τη μοναδική θεσμική παρουσία στο χώρο της Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας, όπου εκεί εκφράζει την όποια δυναμική του κλάδου.
 Πρέπει λοιπόν με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες και φυσικά με την ψήφο μας, να στηρίξουμε τους υποψηφίους για τα Συμβούλιά μας.
Στα πλαίσια αυτά θέτοντας και προσωπικά υποψηφιότητα, ζητώ από σας να με στηρίξετε δίνοντας μου την απαραίτητη δύναμη να διεκδικήσω τα δίκαια του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και την πλήρη ενσωμάτωσή του στον χώρο της εκπαίδευσης.
 Ζητώ από σας την σαφή εντολή να σας εκπροσωπήσω στο Υπουργείο Παιδείας ως Αιρετός σας.

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου