Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστημονική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας...10 Οκτωβρίου 2014


Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα. Το θέμα που επιλέχθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το 2014 είναι «Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια».

Η Σχιζοφρένεια είναι μια ψυχική νόσος η οποία καθιστά δύσκολο το διαχωρισμό μεταξύ πραγματικών και μη πραγματικών γεγονότων και επηρεάζει τόσο τη σκέψη και τη λογική, όσο και το συναίσθημα και τη συμπεριφορά του ατόμου. Ο ασθενής με σχιζοφρένεια συνήθως πιστεύει σε παράλογα πράγματα (παραληρητικές ιδέες) και αντιλαμβάνεται αισθήσεις οι οποίες δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα (ψευδαισθήσεις). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την κατατάσσει μέσα στις 10 νόσους με τη σοβαρότερη επιβάρυνση σε δείκτες καθημερινής, κοινωνικής και επαγγελματικής λειτουργικότητας στις ανεπτυγμένες χώρες και υπολογίζεται ότι επηρεάζει περίπου το 1% του πληθυσμού παγκόσμια.

Το Psychologynow.gr, το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τους τρόπους υποστήριξης, κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των ατόμων με Σχιζοφρένεια.

Η επιστημονική εκδήλωση, με θέμα «Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014, στην Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός, από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 13:00 μ.μ.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι:
- Νικόλαος Δρόσος, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, Ταμίας Δ.Σ. Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.
- Μαρίνα Οικονόμου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής
- Νικόλαος Παρίτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής
- Ηλιάνα Σταμογιάννου, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, BSC, MSc, PsychD
- Αργύρης Τσάκος, Κλινικός Ψυχολόγος Ψ.Ν.Α. και Κ.Ψ.Υ. Αγ. Αναργύρων, Γ.Γ. Π.Ε.ΝΟ.ΨΥ, Μέλος Σ.Ε.Ψ. και Ε.Ε. της Νέας Λακανικής Σχολής.

Συντονιστής: Χαράλαμπος Πίσχος, Ψυχολόγος, Ειδικός Γραμματέας Σ.Ε.Ψ, Συνδημιουργός www.psychologynow.gr

H είσοδος είναι ελεύθερη. 

Για περισσότερες πληροφορίες: info@psychologynow.gr ή στείλτε το μήνυμά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου