Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Προφανώς έχει χαθεί το μέτρο και η αίσθηση της πραγματικότητας...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ - Σχετικά με ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό σταθμό για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών και Πολυαναπήρων στο Αιγάλεω



Το  Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό σταθμό για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών και Πολυαναπήρων στο Αιγάλεω, εξέδωσε Δελτίο Τύπου το οποίο και δημοσιεύουμε ακολούθως.

Σύμφωνα μ αυτό το Υπουργείο μας λέει πως " κατένειμε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από τις 10 Σεπτεμβρίου όλες τις απαραίτητες πρώτες πιστώσεις για την κάλυψη των πρώτων άμεσων και επιτακτικών αναγκών", όσον αφορά στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, καθώς και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και μάλιστα μας καθησυχάζει με τη φράση"Μέχρι το τέλος του μήνα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα κατανείμει και τις υπόλοιπες πιστώσεις".

Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται στις 125!!! πιστώσεις Ε.Ε.Π για Σ.Μ.Ε.Α.Ε, στις 120!!! πιστώσεις Ε.Β.Π για Σ.Μ.Ε.Α.Ε και στις 176!!! πιστώσεις Ε.Β.Π για Συνοδούς στα Γενικά Σχολεία. ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!

Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας ομιλεί για τις 6!!! πιστώσεις που έδωσε για Ε.Ε.Π  και τις 7!!! για Ε.Β.Π(αποκλειστικά για Σ.Μ.Ε.Α.Ε) στη Στερεά Ελλάδα.

Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας μας επισημαίνει τις 7!!! πιστώσεις για Ε.Ε.Π που έδωσε στην Πελοπόννησο και τις 4!!! για Ε.Β.Π στα Ιόνια Νησιά (επίσης αποκλειστικά για Σ.Μ.Ε.Α.Ε).

Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας ΔΕΝ μας αναφέρει πως ουδεμία!!! πίστωση εδόθη για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ που ουσιαστικά δεν λειτουργούν.

Προφανώς έχει χαθεί το μέτρο και η αίσθηση της πραγματικότητας.

Προφανώς  κάποιοι πάνε να μας τρελάνουν...

Βασίλης Βούγιας


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ MEGA ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ 30 ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid=33947682


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ

Σχετικά με ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό σταθμό για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών και Πολυαναπήρων στο Αιγάλεω, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιεί τα εξής:

1. Ήδη έχουν καλυφθεί όσα κενά δηλώθηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της επικράτειας στις τεχνικές ειδικότητες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εργαστηρίων όπως Γεωπόνοι, Καθηγητές Φυτικής Παραγωγής, Κεραμικής, Ζαχαροπλαστικής (ΠΕ 12, 14, 17, 18), καθώς επίσης και Καθηγητές Πληροφορικής (ΠΕ 19-20), Μαθηματικών (ΠΕ 3), Καλλιτεχνικών(ΠΕ 8) και Οικιακής Οικονομίας (ΠΕ 15). Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα προσληφθούν Φιλόλογοι (ΠΕ 2) και πριν από το τέλος του μήνα όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες.
2. Για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ψυχολόγοι, Λογοθεραπευτές κλπ), καθώς και για το Βοηθητικό Προσωπικό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατένειμε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από τις 10 Σεπτεμβρίου όλες τις απαραίτητες πρώτες πιστώσεις για την κάλυψη των πρώτων άμεσων και επιτακτικών αναγκών. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΣΕΠ) αποφασίζουν τι ειδικότητες θα πάρουν και που θα τις στείλουν. Αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας και ήδη η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου έχει δρομολογήσει τις προσλήψεις όπως και άλλες Περιφέρειες. Μέχρι το τέλος του μήνα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα κατανείμει και τις υπόλοιπες πιστώσεις.
3. Στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε μία φορά ότι το Ειδικό Σχολείο Τυφλών και Πολυαναπήρων στο Αιγάλεω δεν λειτουργεί και μία φορά ότι υπολειτουργεί. Το Ειδικό Σχολείο στο Αιγάλεω λειτουργεί, όπως προαναφέρθηκε με την διαδικασία κάλυψης των κενών να είναι σε εξέλιξη και να ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα. Τα Ειδικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, όπου ανήκει και η περιοχή στο Αιγάλεω, λειτουργούν χωρίς ούτε ένα κενό.
4. Οι μόνες πιστώσεις που εκκρεμούν να κατανεμηθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι της Παράλληλης Στήριξης στα Γενικά Σχολεία (το πρόγραμμα κατά το οποίο ένας εκπαιδευτικός στηρίζει ένα μαθητή). Οι πρώτες πιστώσεις θα κατανεμηθούν στο τέλος του μήνα και οι υπόλοιπες μετά τις 20 Οκτωβρίου ημέρα που ολοκληρώνεται η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι γονείς.
5. Θυμίζουμε ότι την περασμένη σχολική χρονιά οι πρώτες προσλήψεις έγιναν την 1η Οκτωβρίου 2013 και η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2014.
6. Στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι το Ειδικό Σχολείο Τυφλών και Πολυαναπήρων δεν είχε μαθητές, διότι δεν υπάρχει μέσο μεταφοράς τους στο σχολείο. Η μεταφορά των μαθητών είναι αρμοδιότητα της αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης και εν προκειμένω της Περιφέρειας Αττικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου