Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ
  
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί αύριο 23 Σεπτεμβρίου 2014 εκπαιδευτική βιωματική διημερίδα, η οποία αφορά 120 επιστήμονες εκπαιδευτικές, αν ημέρα, των Σχολών Γονέων, οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους γονείς των μαθητών στις εξής θεματικές ενότητες:
α) Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ/ ΗIV/ AIDS)
β) HIV/AIDS
γ) Μικροοργανισμοί - Υγιεινή χεριών-αναπνευστικού, μηνιγγίτιδα
δ) Εμβόλια, ορθολογική χρήση αντιβιοτικών

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες διημερίδες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη έτσι ώστε να καλυφθούν και οι 58 Σχολές Γονέων σε όλη την επικράτεια από εκπαιδευμένους εκπαιδευτές των προαναφερόμενων θεματικών ενοτήτων.
Στις διημερίδες εκπαιδεύουν οι ακόλουθοι φορείς: ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΣΔΥ. Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Οι 58 Σχολές Γονέων έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους από 01.09.2014. Σκοπός τους είναι η πολύπλευρη στήριξη των γονέων και ιδίως η προσφορά γνώσεων αλλά και ευκαιριών  για προβληματισμό. Ειδικοί επιστήμονες είναι εκεί για να συζητήσουν με τους γονείς θέματα όπως : εξαρτήσεις (κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά, διαδίκτυο), διατροφή, ρατσισμός, πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, σεξουαλική αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου