Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ





Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη Μαρουδή
 
Κύριε Υπουργέ,

Στο άρθρο 71 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο « Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας – βελτίωση υπερκινητικής φροντίδας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων του Υπουργείου σας», που δεν έχει μπει ακόμη σε δημόσια διαβούλευση, προτείνετε την δημιουργία δύο ΙΕΚ στην θέση των πρώην ΕΠΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η ΕΠΑΣ που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, και ιδρύθηκε το 1986, θεωρείται από τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα.
Τα...
τελευταία πέντε χρόνια αποφοίτησαν από την ΕΠΑΣ Κατερίνης περίπου διακόσιοι πενήντα (250) βοηθοί νοσηλευτές, το 80% των οποίων απορροφήθηκαν ήδη σε δημόσια Νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη φετινή χρονιά, τριάντα (30) μαθητές που ζήτησαν να εγγραφούν στη σχολή, δεν έγιναν δεκτοί και στάλθηκαν σε ΙΕΚ.

Το προσωπικό που στελεχώνει τη σχολή αυτή είναι: τρεις εκπαιδευτικοί ΠΕ18 μετεράστια νοσηλευτική και εκπαιδευτική εμπειρία και τους ανάλογους πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Η σχολή στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να μετατραπεί σε ΙΕΚ.

Κύριε Υπουργέ,

επειδή η απορρόφηση των αποφοίτων της συγκεκριμένης σχολής υπερβαίνει το 80% από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στην περιοχή δραστηριοποιείται ισχυρά,

επειδή δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, μιας και υπάρχει μόνιμο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, άριστη υλικοτεχνική υποδομή, που δεν διαθέτουν άλλα νοσοκομεία και υπουργεία ( Εργασίας, Παιδείας) που έχουν αντίστοιχη ειδικότητα,

επειδή η πλειονότητα των σπουδαστών της ΕΠΑΣ Κατερίνης τόσο των φοιτούντων όσο και αυτών που έκαναν ήδη αίτηση εγγραφής ανήκει στις ιδιαίτερα οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και ως εκ τούτου δεν θα έχουν την δυνατότητα να φοιτήσουν σε αντίστοιχα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Παρακαλούμε, όπως στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο σας , και συγκεκριμένα στο άρθρο 71, να μεριμνήσετε για την μετατροπή της ΕΠΑΣ Κατερίνης σε αντίστοιχο ΙΕΚ που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση ,

Κώστας Κουκοδήμος , βουλευτής Πιερίας

Γιώργος Κωνσταντόπουλος , βουλευτής Πιερίας

Δημήτρης Χριστογιάννης , βουλευτής Πιερίας

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου , βουλευτής Πιερίας


  Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
 
Η AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ στο Νομό Πιερίας!!!!!

Οι 4 κυβερνητικοί βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας διετέλεσε και Υφυπουργός Παιδείας, ανένηψαν!!!!
Αφού τον Ιούλιο του 2013 ψήφισαν την κατάργηση των πιο σημαντικών Τομέων στα ΕΠΑΛ και το κλείσιμο των ΕΠΑΣ, με ένταξη σε διαθεσιμότητα-απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών, 17 μήνες μετά εισηγούνται στον κύριο Βορίδη τη μετατροπή της ΕΠΑΣ Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Κατερίνης σε Δημόσιο ΙΕΚ!
Τί συνέβη 17 μήνες αργότερα; Άλλαξαν γνώμη για τις πράξεις τους ή η πιθανότητα εκλογών και η διατήρηση του βουλευτικού τους αξιώματος τους ωθεί σε αιτήσεις «θεραπείας» της δικής τους πολιτικής;

Για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα-ομηρία υπάρχουν ερωτήματα, που απαιτούν απαντήσεις:

-Πώς ξαφνικά επικαλούνται τη μεγάλη απορροφητικότητα των αποφοίτων της σχολής από την αγορά εργασίας, όταν το βασικό τους επιχείρημα για τη διάλυση του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ήταν ότι οι τομείς αυτοί «αποτελούν βιομηχανία παραγωγής ανέργων», σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις και του κου Κωνσταντόπουλου (Sky, Magazino, 7-2-2014);

-Τώρα ανακάλυψαν ότι οι μαθητές, στους οποίους στέρησαν τη δυνατότητα φοίτησης στα δημόσια ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, προέρχονται από τα κατώτερα οικονομικά στρώματα και δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν για σπουδές στα ιδιωτικά ΙΕΚ, στα οποία οι ίδιοι τους «παρέδωσαν» με την ψήφο τους στο νομοσχέδιο;

-Επιχειρηματολογούν τώρα για την αρτιότητα των εργαστηρίων στην ΕΠΑΣ του Νοσοκομείου Κατερίνης. Όταν συναινούσαν με την ψήφο τους στη διάλυση της Δημόσιας ΤΕΕ δεν τους απασχόλησε τι θα γίνουν τα εργαστήρια των σχολείων, που εξοπλίστηκαν με χρήματα των αγρίως φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών;

-Τώρα «είδαν», ότι οι καθηγητές των σχολών αυτών διαθέτουν «τεράστια νοσηλευτική και εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς και ανάλογους πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών»; Επείσθη επιτέλους ο κος Κωνσταντόπουλος ότι έκανε λάθος όταν δήλωνε (Sky, Magazino, 7-2-2014) πως οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα «είναι κάτι νοσοκόμες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεν τους χρειαζόμαστε στα σχολεία», «υπάρχουν πολλά πλαστά πτυχία, όλα εικοσάρια»ή «δεν ήταν αυτοί εκπαιδευτικοί! Τι ήταν, φιλόλογοι, μαθηματικοί;». Και αφού τόσο γοητεύονται, 17 μήνες μετά, από μεταπτυχιακούς τίτλους, ας αναρωτηθούν γιατί ψήφισαν με τροπολογία εξπρές τον Ιούλιο του 2013 και την απόλυση των 250 εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα?

Οι βουλευτές της ΝΔ του νομού Πιερίας, όπως και κάθε πολιτικό όν, έχουν δικαίωμα να επανεκτιμούν τις πολιτικές τους και να αλλάζουν στάση και άποψη, υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές αφορούν το σύνολο της πολιτικής τους και όχι επιλεκτικά στοχευόμενα τμήματά της. Αν πραγματικά αντιλαμβάνονται -έστω μετά από 17 μήνες- την έκταση του χάους που δημιούργησαν στη Δημόσια ΤΕΕ, έχουν τη δυνατότητα να το διορθώσουν εισηγούμενοι την επαναφορά των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και την επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους. Οι «επιλεκτικές» αιτήσεις θεραπείας, δυστυχώς, δεν μαρτυρούν πολιτική ειλικρίνεια και συνέπεια εκ μέρους τους.


Οι σε Διαθεσιμότητα Εκπαιδευτικοί Ν. Πιερίας και Ν. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου