Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου


 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα του Βιβλίου ας στρέψουμε την προσοχή μας στους φυσικούς χώρους των βιβλίων, τις βιβλιοθήκες, και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τις μετατρέψουμε σε σημεία αναφοράς της καθημερινότητάς μας: να τις ζωντανέψουμε με την παρουσία μας, να τις αξιοποιήσουμε ως χώρους ανταλλαγής ιδεών και κριτικής σκέψης. Να κάνουμε τα βιβλία αφορμή για ένα συλλογικό ταξίδι προς μια πιο ανοικτή και ανεκτική κοινωνία, που σχεδιάζει το μέλλον της με όραμα και ευθύνη. Οι βιβλιοθήκες μας, όπως και οι βιβλιοθήκες όλου του κόσμου, λειτουργούν μέσα σε ένα εξαιρετικά σύνθετο πλαίσιο όπου οι νέες τεχνολογίες απαιτούν έναν ριζικό μετασχηματισμό του ρόλου και της καθημερινότητας των βιβλιοθηκών.
Το 2017 αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, η οποία εποπτεύει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Μία από τις πολλές διαδικασίες για την διαμόρφωση πολιτικής για την ανάγνωση είναι και οι Καλοκαιρινές Εκστρατείες Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τη συμμετοχή πάνω από 150 Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται χιλιάδες παιδιά που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου, μέσα από πληθώρα δημιουργικών εργαστηρίων και δράσεων.
Με αφορμή την Ημέρα Βιβλίου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει πως θα ενισχύσει οικονομικά κάθε βιβλιοθήκη που θα συμμετάσχει στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, ώστε να αγοράσει 100 νέους τίτλους που θα επιλέξει η καθεμιά από την θεματική της φετινής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου