Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

"Πλημμελής λειτουργία των σχετικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ" το συμπέρασμα από την καταγγελία για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ, στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ(17/11/2014)



Δείτε το απόσπασμα από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υ.ΠΑΙ.Θ σχετικά με τις απαντήσεις του Υπουργού Παιδείας στις ερωτήσεις πολιτών στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ της 17ης Νοεμβρίου 2014:

 ΕΝΙΚΟΣ, 17/11/2014, παρεμβάσεις προσκεκλημένων ως προς τις οποίες ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  δεσμεύτηκε να εξετάσει τα σχετικά θέματα και να δώσει τις απαντήσεις.

1. Απευθυνόμενη στον υπουργό Παιδείας καθηγήτρια ειδικής Αγωγής αναφέρθηκε στις ΕΔΕΑΥ (Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες) και υποστήριξε,  ότι το περασμένο Πάσχα τους ζητήθηκε από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υπογράψουν ψεύτικες εκθέσεις, ότι ανέλαβαν περιστατικά που δεν ίσχυαν. «Εμένα προσωπικά  μου το ζήτησε ο διευθυντής του σχολείου όπου εργαζόμουν, στο 3ο γυμνάσιο Αιγάλεω".
Απάντηση :  Όπως μας διευκρίνισε η καταγγέλλουσα,  η δήθεν ψεύτικη έκθεση που της ζητήθηκε να συνυπογράψει είναι η Έκθεση Πεπραγμένων Ψυχολόγου που είχε προσληφθεί στο ΕΔΕΑΥ ως αναπληρώτρια, στο πλαίσιο άλλου προγράμματος ΕΣΠΑ, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Με την καταγγελία της θέλησε να αναδείξει την πλημμελή λειτουργία των σχετικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και να τονίσει ότι λόγω της μικρής διάρκειάς τους  δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν «πεπραγμένα». Για να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα μιλήσαμε τόσο με την ίδια, όσο και με την περιφερειακή διεύθυνση Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου