Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Συγκροτήθηκε το Δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας

 
Μαρία Τσαντζαλή - lamiastar.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του δικτύου για την πρόληψη της Ενδοσχολικής βίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων στη Λαμία.

Το δίκτυο συναπαρτίζεται από εκπροσώπους θεσμικών φορέων της εκπαίδευσης, κοινωνικών φορέων από το χώρο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και των δικαιωμάτων του παιδιού, εκπροσώπων των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, φορέων κοινοτικής διαμεσολάβησης, κοινωνικής ένταξης και αλληλεγγύης, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' & Β' βαθμού.


Αποστολή του δικτύου είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού καθώς και η ταυτοποίηση, η μελέτη και η διοχέτευση προς διαχείριση σε πιστοποιημένους φορείς των περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού που θα καταγραφούν.


Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου για την πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηλίας Παλιαλέξης θέλησε να αναφερθεί στον περιορισμένο αριθμό περιστατικών βίας στα σχολεία της Στερεάς. Τόνισε ωστόσο τον ρόλο του δικτύου των φορέων για την εξάλειψη των φαινομένων.


ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου