Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081
 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/
Αθήνα, 17-11-2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17-11-2014, συνάντηση του Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδου με μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής. Τέθηκαν από πλευράς της ΠΟΣΕΕΠΕΑ τα ακόλουθα ζητήματα:
1.     Η θεσμική επίλυση του προβλήματος της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του ευαίσθητου τομέα της ΕΑΕ και των σοβαρών επιπτώσεων και συνεπειών σε μαθητές και εργαζομένους.
2.     Ενημέρωση σχετικά με τα 1393 λειτουργικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ που εξακολουθούν να παραμένουν σε ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ μετά τις συνολικά 631 πρόσφατες προσλήψεις
3.     Η εργασιακή και επιστημονική υποβάθμιση των στελεχών της ειδικής αγωγής, με την χρήση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ
4.     Αναφορά στις ΕΔΕΑΥ και την ανάγκη μόνιμης ύπαρξης ΕΕΠ στα γενικά σχολεία για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν.
5.     Ενημέρωση για την Απόδοση του ποσοστού των μόνιμων διορισμών που αντιστοιχεί για όλα τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, με την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη ΕΕΠ – ΕΒΠ και ΕΠ για την κάλυψη των οργανικών κενών που δημιουργήθηκαν από τις αυξημένες παραιτήσεις – συνταξιοδοτήσεις.
6.     Αναγκαιότητα ίδρυσης στο ΙΕΠ τομέα / διεύθυνσης που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα της ΕΑΕ
7.     Τέλος, ζητήθηκε έγκυρη και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με το αναμενόμενο σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
Ο Υπουργός από την πλευρά του μας ενημέρωσε ότι:
·       Εγκρίθηκαν σήμερα 800 επιπλέον πιστώσεις για την Ειδική Αγωγή και αναφέρθηκε ότι θα έχουν προσληφθεί μέχρι το τέλος Νοέμβρη. Από περαιτέρω ενημέρωση που είχαμε προέκυψε ότι οι προαναφερθείσες πιστώσεις αφορούν τον Α΄ Άξονα του προγράμματος ΕΣΠΑ, χωρίς ακόμη να έχει γίνει κατανομή σε ειδικότητες.
·       Ότι βρίσκεται σε συνεχή  διαπραγμάτευση με την Τρόικα και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να καταργηθεί  η αναλογία του 1/10 στις προσλήψεις στην Εκπαίδευση, οπότε αν όλα πάνε καλά θα γίνει άμεσα η πρόσληψη των επιτυχόντων εκπαιδευτικών στον ΑΣΕΠ του 2008-2009 και θα γίνει και προκήρυξη για ΕΕΠ και ΕΒΠ.

·       Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο για την ΕΑΕ θα κατατεθεί στις αρχές Δεκέμβριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου