Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Δ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α. ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την επιχειρούμενη από πλευράς πολιτείας διάλυση του Ο.Π.Α.Δ. Επίσης το προεδρείο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Δ.Μ & Η.Δ Α.Μανιτάκη για το  σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Δ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Δ

Μετά από τις ανακοινώσεις-αντιδράσεις των εργαζομένων του ΟΠΑΔ, των Ομοσπονδιών των ασφαλισμένων στους ΟΤΑ και της Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π., η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με ομόφωνη απόφασή της, επαναβεβαιώνει την αντίθεσή της στη διάλυση του ΟΠΑΔ και επιμένει στη διατήρηση της αυτόνομης λειτουργίας του και όχι στη συγχώνευσή του με το ΙΚΑ, με τις εξής προϋποθέσεις:

•        Τη δημιουργία τριών (3) ακόμη περιφερειακών τμημάτων στην Αττική για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

•        Την ενίσχυση της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΑΔ με 20-25 υπαλλήλους,

•        Τη συνδρομή των ΚΕΠ για τη θεώρηση βιβλιαρίων και την απογραφή των συνταξιούχων.

Σημειώνουμε ότι ο ΟΠΑΔ έχει οικονομική αυτοτέλεια, δεν επιχορηγείται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα με τη λειτουργία του εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΟΠΥΥ, καθώς στο 50% της απογραφής των ασφαλισμένων έχουν, ήδη, βρεθεί και αποσυρθεί 40.000 παράνομα βιβλιάρια.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι μόνο με τις παραπάνω προτάσεις, θα δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Δήμων στην Αττική,  και όχι με την ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ, που θα προσθέσει 1.700.000 ασφαλισμένους στους 5.500.000, των ατελείωτων ουρών ταλαιπωρίας του υποστελεχωμένου ΙΚΑ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Εργασίας να μην προχωρήσει στη συγχώνευση του ΟΠΑΔ με το ΙΚΑ γιατί διαπιστώνει ότι αυτή έχει ως μοναδικό στόχο την οικειοποίηση των αποθεματικών του ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ των 360 εκατομμυρίων ευρώ και της ακίνητης περιουσίας του.

  Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου