Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-"ΚΟΥΡΕΛΟΥ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ ΕΞΩ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 

Δόθηκε πριν λίγο σε Δημόσια Διαβούλευση το σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις".

 Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε αλλά διαπιστώνουμε τώρα πως είναι πια μια πραγματικότητα.

 Τα θέματα Ειδικής Αγωγής τα οποία υπήρχαν στα σχέδια που είχαν διαρρεύσει μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν στο Πολυνομοσχέδιο-"κουρελού" του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου του Υπουργού Παιδείας περιλαμβάνει επείγοντα θέματα Παιδείας.

 Προφανώς όσον αφορά στην Ειδική Αγωγή δεν υπάρχει κάτι το επείγον κατά την εκτίμηση του Υπουργείου.

Ντροπή και θλίψη μαζί!

Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.ΕΠ.

18/6/2015


  Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»


Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».
Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει ζητήματα λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας. Η πρότασή μας αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα αναμορφώσει συνολικά το χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας και θα αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού και διευρυμένου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αιτιολογική έκθεση, η οποία συνοδεύει το προτεινόμενο σχέδιο νόμου.
Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 και ώρα 14:00.


Αριστείδης Μπαλτάς
Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων


ΠΛΟΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου