Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ...ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ "ΚΟΥΡΕΛΟΥΣ"






Το προηγούμενο σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή, το οποίο διαβουλευθήκαμε καμιά 10ριά φορές (από το Δεκέμβριο του 2012 που ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωνε στη Βουλή το ξεκίνημά του), καλό-κακό μάζευε την πανσπερμία των νομοθετικών ρυθμίσεων για την Ε.Α.Ε. και επιχειρούσε να απαντήσει σε κάποια εκ των ακανθωδών ζητημάτων αυτής.
 Αυτό το ταλαίπωρο, με πολλά κενά και αστοχίες βεβαίως, σχέδιο νόμου  πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Αμέσως μετά αποφασίσθηκε να συνταχθεί ένα πολυνομοσχέδιο-"κουρελού" κατά την Μπαλτάκειο ορολογία, το οποίο θα περιελάμβανε επείγοντα θέματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Και για την Ειδική Αγωγή λοιπόν κάποια επείγοντα θέματα περιελήφθησαν στον καμβά της κουρελούς, με σκοπό να αντιμετωπισθούν κάποια εκ των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που μαστίζουν τον πολύπαθο αυτό χώρο.
Αφού τα είδαμε και τα ξαναείδαμε σε πλείστες όσες διαρρεύσασες εκδοχές της κουρελούς, από ένα σημείο και μετά δεν τα ματαείδαμε και σήμερα στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου επισήμως διαπιστώσαμε πως "πάπαλα" τα επείγοντα της Ειδικής Αγωγής.
Κάποιοι φωστήρες αποφάσισαν  καθοριστικά επ αυτού.
Ευχή και κατάρα...
Ασχοληθείτε, έστω και τώρα, σοβαρά με την Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση ή όπως θέλετε πέστε  τη κύριοι.
Ασχοληθείτε και πάρτε μας σοβαρά, γιατί τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα...κύριοι της "κουρελούς".

Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

18-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου