Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΟΙ «ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ» ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΡΑΤΗ, ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ SITE ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ, ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΗΧΗΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΟΕ


Η ΟΙΕΛΕ διαμαρτυρήθηκε επισήμως με χθεσινή της επιστολή προς το ΔΣ της ΔΟΕ για τις απρόκλητες, απαράδεκτες και υποτιμητικές δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και εκπροσώπου της στο ΚΥΣΠΕ και στην επιτροπή διορισμών του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρη Μπράτη. Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπράτης είχε χαρακτηρίσει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς «τσιράκια» των ιδιοκτητών που δεν πρέπει η προϋπηρεσία τους να αναγνωρίζεται για την ένταξη στον Πίνακα Αναπληρωτών.

Αν κάποιος πάντως αναρωτιέται για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΔΟΕ, ας ανοίξει την ιστοσελίδα του ΣΙΕΙΕ (των σχολαρχών). Θα διαπιστώσει, αφού δει ότι η δήλωση του κ. Μπράτη φιλοξενείται στο «σαλόνι» της ιστοσελίδας, πως το «λάθος» του εκπροσώπου της ΔΟΕ δεν ήταν ούτε «λάθος», ούτε τυχαίο… Τέτοιου είδους δηλώσεις αναμένουν ως μάννα εξ ουρανού οι σχολάρχες που εδώ και χρόνια δίνουν τη δική τους μάχη για να μετατραπούμε από λειτουργοί της εκπαίδευσης σε υπαλλήλους γραφείου, χωρίς προϋπηρεσία, εγκλωβισμένοι στα πρατήρια «γνώσης» που επιχειρούν να στήσουν.

Βεβαίως την πιο εκκωφαντική απάντηση στις δηλώσεις Μπράτη δίνει έγγραφο της ίδιας της Ομοσπονδίας του, της ΔΟΕ, με χρονολογία αποστολής την 18/4/2013 που απευθυνόταν στον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. Αφορμή του εγγράφου οι καταγγελίες αναπληρωτών δασκάλων με θητεία στην ιδιωτική εκπαίδευση, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στη ΔΟΕ για τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά την εφαρμογή του Ν. 4024/2011. Η ΔΟΕ με σθένος υπερασπιστήκε στην επιστολή προς τον κ. Αρβανιτόπουλο την προϋποηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που υπηρετούν ως αναπληρωτές.

Αυτές οι «συμμαχίες» σε  τόσο κρίσιμες για την εκπαίδευση και την κοινωνία στιγμές μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν...

oiele.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου