Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ημερίδα με θέμα «Ελλάδα - Κύπρος: Παιδεία στο Επίκεντρο»


«Ελλάδα – Κύπρος: Παιδεία στο Επίκεντρο» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με στόχο να αναδειχθεί και να διερευνηθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα Παιδείας.
Η ημερίδα – ανοικτή για το κοινό- θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13) την Τετάρτη 1 Ιουλίου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη από το σύνολο της εκπαιδευτικής κλίμακας.
Στο πρόγραμμα της θα συζητηθούν κοινά θέματα και προβληματισμοί σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, ενώ θα ανταλλαγούν εμπειρίες και καλές πρακτικές αναφορικά με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Την ημερίδα θα προλογίσουν ο Κύπριος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.
Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης (Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου), ο κ. Αθανάσιος Δημόπουλος (Καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο κ. Κωνσταντίνος Χρίστου (Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου), ο κ. Βασίλης Τσελφές (Καθηγητής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων), η κ. Γεώργιος Δημοσθένους (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederic και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και η κα Τζέλα Βαρνάβα-Σκούρα (ομότιμη καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ).
Με την λήξη των ανακοινώσεων από τους ομιλητές θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι.
Διάρκεια της ημερίδας: 12 μ. μ. μέχρι 4 μ. μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου