Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Eπίσκεψη Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. Αριστείδη Μπαλτά στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς συνοδευόμενος από τον Διευθυντής του Γραφείου του υπουργείου Δημήτρη Ζέρβα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε. Κ. Κ. Ν. Α.).
Αφορμή για την επίσκεψη υπήρξε η καθιερωμένη τελετή λήξης του σχολικού έτους (2014-2015)
Στο κατάστημα, στο οποίο κρατούνται έφηβοι ηλικίας 15-21 ετών που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα καθώς και έλλειψη οικογενειακού στηρίγματος, υποδέχτηκε τον υπουργό η Μαρίνα Μπούκη, Διευθύντρια του
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα 15 εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και αφορούσαν τα γράμματα τις τέχνες, την ιστορία. Κατά την διάρκεια τους οι μαθητές δημιούργησαν συνδυάζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.
Επίσης έγινε παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγράμματα που εφαρμόστηκαν στο Ε. Κ. Κ. Ν. Α. Πρόκειται για το PICP που στο πλαίσιο του 20 συμμετέχοντες του προγράμματος, που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την τέχνη στη φυλακή, για ένα διήμερο πραγματοποιήθηκαν workshops μέσα από τα οποία όλοι οι επισκέπτες και μαθητές δίδαξαν και διδάχτηκαν. Επίσης στο πλαίσιο του τριετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος PRIMEDIA, του οποίου είναι εταίρος το σχολείο, βραβεύτηκε η ταινία που δημιούργησε το σχολείο και πήρε μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ICT & Multimedia.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση των σημαντικών επισκέψεων και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο (εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εικαστικές δράσεις, διαλέξεις-μαθήματα). Όπως και επισκέψεις σε σχολεία με στόχο την γόνιμη ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών ανάμεσα στους μαθητές.
Το πρώτο μέρος έκλεισε μελωδικά από τη χορωδία του σχολείου.
Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε η βράβευση της εκπαιδευτικού Γιούλης Πεζοπούλου για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά της στις θεατρικές δραστηριότητες του σχολείου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν οι απονομές: του 8ου βραβείου Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, του 6ου βραβείου Μάρκου Μανώλη και η 2η απονομή βραβείου της Ελληνικής Εγκληματολογικής Εταιρείας.
   Η τελετή έκλεισε με περιήγηση στο χώρο του σχολείου. Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στα έργα που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές στο πλαίσιο των προαιρετικών προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου