Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

«“Ισόβιοι” οι σχολικοί σύμβουλοι!»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2016
«Ισόβιοι οι σχολικοί σύμβουλοι!»


Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, για την παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί για τρίτη φορά την παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.
 
Η παράταση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας, που όχι μόνο δεν επιθυμεί την εφαρμογή του ισχύοντος πλαισίου για μικροπολιτικούς λόγους, αλλά αποδεικνύεται ανίκανο στο να καταλήξει ποιες θέλει να είναι οι αρμοδιότητες των σχολικών συμβούλων και ποια η διαδικασία επιλογής τους.
 
Με αυτήν την πρακτική του Υπουργείου Παιδείας οι υπηρετούντες σχολικοί σύμβουλοι καθίστανται “ισόβιοι”, με αποτέλεσμα την αδυναμία πλήρωσης σχετικών κενών και τον ευτελισμό της έννοιας της θητείας των στελεχών εκπαίδευσης.
 
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να πράξει αμέσως τα δέοντα για την  έναρξη της διαδικασίας επιλογής σχολικών συμβούλων, που θα προωθεί την αριστεία και την αξιοκρατία, καθώς και να μεριμνήσει για την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου