Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Διευθυντής Ειδικής Αγωγής αναλαμβάνει ο Παναγής Κασσιανός(ΠΕ70-Δασκάλων) & Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Γιώργος Πολίτης(ΠΕ7Ο-Δασκάλων)...αν δεν αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή...


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του esos.gr

Τους δύο Συμβούλους του Γιώργο Πολίτη και Παναγιώτη  Κασσιανό, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, να τοποθετήσει ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, στις δύο κενές θέσεις Διευθυντών Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Ειδικότερα εάν την τελευταία στιγμή δεν αλλάξει κάτι:

Α. Νέος Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σωτηρίου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων με βαθμό Β ́ και οργανική θέση στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, της Γ ́ Διεύθυνσης Π.Ε Αθήνας. Ο κ. Πολίτης  είναι ηδη αποσπασμένος από τον Οκτόβριο του 2015 στο γραφείο του Ν. Φίλη, ως ειδικός Σύμβουλος.

Β. Διευθυντής Ειδικής Αγωγής αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κασσιανός,  μόνιμος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων,  με  οργανική θέση στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, της Δ/νσης Π.Ε. Α ́ Αθήνας. Ο κ. Κασσιανός είναι  είναι ήδη αποσπασμένος από τον Δεκέμβριο του 2015 στο γραφείο του Ν. Φίλη, ως ειδικός Σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους, ο υπουργός Παιδείας  έπαψε τον Γιάννη Κουφόπουλο από τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και την Θεοδώρα Αστέρη από τη θέση Διευθύντριας Ειδικής Αγωγής  του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Κουφοπουλος (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας) είχε τοποθετηθεί στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τον περασμένο Νοέμβριο από τον Νίκο Φίλη.
Τη θέση αυτή κατείχε ο Σχολικός Σύμβουλος Κώστας Παπαχρήστος , ο οποίος είχε “καθαιρεθεί” από τον τότε υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά, τον Αύγουστο του 2015.

Η Θεοδώρα Αστέρη ήταν προϊσταμένη του ανεξάρτητου τμήματος ΚΕΔΔΥ, και τοποθετήθηκε από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας τον περασμένο Ιανουάριο.

Τη θέση αυτή κατείχε ο Κώστα Λολίτσας, ο οποίος είχε παυθεί  τον Αύγουστο,   από τον   Αρ. Μπαλτά, με τη μη ανανέωση της απόσπασής του από το ΙΕΠ όπου είναι είναι Σύμβουλος Α.

Ωστόσο στη συνέχεια  ο κ.Λολίτσας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο αποφάσισε προσωρινά την αναστολή  εκτέλεσης της διαπιστωτικής πράξης με την οποία παύονταν από τα καθήκοντα του.

Παρά τη θετική για τον ίδιο δικαστική εξέλιξη,ο κ. Λολίτσας κατέθεσε την παραίτησή του στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου