Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

«Ισοπεδωτική η τροπολογία για την ειδική αγωγή»...Δελτίο Τύπου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2016
 
«Ισοπεδωτική η τροπολογία για την ειδική αγωγή»
 
O Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η τροπολογία για την ειδική αγωγή, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, συγκεντρώνει τα καθιερωμένα πλέον αρνητικά χαρακτηριστικά όλων των νομοθετικών παρεμβάσεών του.
 
Ο χρόνος διαβούλευσης είναι ανεπαρκής. Δικαιολογημένα  διαμαρτύρονται οι εμπλεκόμενοι φορείς για απουσία ουσιαστικού διαλόγου.
 
Η επιλογή “καλοκαιρινής” τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση υποβαθμίζει τη μεγάλη σημασία της ειδικής αγωγής.
 
Ο χαρακτήρας των ρυθμίσεων είναι, ως συνήθως, αποσπασματικός. Το περιεχόμενό τους ισοπεδώνει την αξία των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων για την άσκηση εκπαιδευτικού έργου στην ειδική αγωγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσωπα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ειδική αγωγή, θα μπορούν να διδάσκουν εφεξής σε αυτή.
 
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του τα σχόλια που έχουν διατυπωθεί στη δημόσια διαβούλευση και να προβεί αμέσως σε διορθωτικές κινήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου