Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ολοκληρώθηκε η Πρώτη Θερινή Ακαδημία "Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ολοκληρώθηκε η Πρώτη Θερινή Ακαδημία "Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη"

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 28 Αυγούστου, η Πρώτη Θερινή Ακαδημία ‘’Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη’’, που διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία το δεκαήμερο 18-28 Αυγούστου.
Φοιτητές από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, το Μάλι και την Ελλάδα συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.
Όλοι μαζί παρακολούθησαν μαθήματα ευρωπαϊκής ιστορίας και γλώσσας, συμμετείχαν σε σεμινάρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκπαίδευσης στη δημοκρατία, επισκέφτηκαν το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή των ελλήνων φοιτητών, που βλέποντας τους πρόσφυγες συναδέλφους τους ως ίσους, τους έκαναν ίσως καλύτερα από κάθε δάσκαλο να δουν την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας και να καταλάβουν την αναγκαιότητα να τη μάθουν.
Η Ακαδημία έκλεισε με μία παρουσίαση των αποτελεσμάτων και μία συζήτηση πάνω στο θέμα των προϋποθέσεων για την εισαγωγή προσφύγων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Παπαδόπουλου, πρυτάνεων και των τοπικών αρχών.
Η Θερινή Ακαδημία ‘’Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη’’, διεξήχθη για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το πρωτοποριακό αυτό εκπαιδευτικό μοντέλο έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Φορέων όπως του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UNESCO και θα ακολουθήσει μία λεπτομερής έκθεση με την παρουσίαση του εκπαιδευτικού μοντέλου.
Η Θερινή Ακαδημία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, τη φιλοσοφική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την εθελοντική συμμετοχή καθηγητών Ελληνικών ως ξένη γλώσσα, Αγγλικών, Φυσικής αγωγής και Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου