Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

"ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ"...."Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα των υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών"...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.



Αθήνα, 26/08/2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Στην 1η φάση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ – αρχές Αυγούστου – ικανοποιήθηκε ένα ποσοστό περίπου 75% των αιτήσεων των συναδέλφων. Παρόλο που το ποσοστό είναι ικανοποιητικό  και οι αποσπάσεις έγιναν αρκετά νωρίς, παραμένει ένας αριθμός συναδέλφων που δεν πήρε απόσπαση και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα – οικογενειακά, υγείας, οικονομικά κ.α.-, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη περίοδο για όλους τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους και με δεδομένο τον ελάχιστο αριθμό μεταθέσεων που έγιναν φέτος.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει από το ΥΠΠΕΘ:
  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα η 2η φάση των αποσπάσεων και οπωσδήποτε πριν από την πρόσληψη των αναπληρωτών.
  • Να ληφθούν υπόψη οι σοβαροί λόγοι που επικαλούνται οι συνάδελφοι που ζητάνε απόσπαση.
  • Να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις συναδέλφων από περιοχές που πλεονάζουν αποδεδειγμένα οι συνάδελφοι που αιτούνται απόσπασης.


Αθήνα, 26/08/2016
 *********************************************************************************************************************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα των υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιμάει ότι παρά την θετική τροπολογία του ΥΠΠΕΘ για το ζήτημα της συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό,  λόγω της εμπλοκής του όλου ζητήματος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) το ζήτημα δεν έχει λυθεί ακόμα θετικά για τους εκπαιδευτικούς που φέτος συνταξιοδοτούνται.
Είναι προφανές ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα.
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου