Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

"Δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα βιβλία σχολικής ιστορίας"...Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε Αμύνταιο και Γράμμο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ο Νίκος Φίλης σε Αμύνταιο και Γράμμο

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο, η Εταιρεία Διάδοσης Ιστορικών Αρχείων, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ξεναγήθηκε στο Πάρκο και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμμετείχαμε σε μία εκδήλωση στο πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης που έχει ως στόχο την εμβάθυνση των ιστορικών γεγονότων του εμφυλίου. Προσεγγίζουμε το θέμα χωρίς υπερβολικό πάθος, αλλά με συνείδηση ότι η ιστορία μπορεί να βοηθήσει στο να βελτιώσουμε την πορεία της χώρας στην έξοδο της από την κρίση. Τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας. Στις πλαίσιο της γενικότερης αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων ιστορίας στα σχολεία, είναι προφανές ότι πρέπει να μιλήσουμε για όλα. Δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα βιβλία σχολικής ιστορίας. Αλλά πάντοτε να προσεγγίζουμε την ιστορία με σεβασμό στην μνήμη και τον πόνο όλων των Ελλήνων και κυρίως με σεβασμό στα γεγονότα».
Χθες ο Νίκος Φίλης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αμυνταίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Στην ομιλία του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τόνισε τη μεγάλη σημασία για τα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά πράγματα που έχει η συγκεκριμένη Βιβλιοθήκη, δεσμευόμενος ότι η στήριξη του Υπουργείου θα είναι διαρκής για τη λειτουργία της, απόδειξη ότι το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στη Βιβλιοθήκη το οποίο και θα συνεχίσει το έργο της αρχειοθέτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου