Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε./Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. - ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. - ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Ε.Ε.Π.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 31/8/2016

 1. Όσον αφορά στον αριθμό των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε., Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε δομές Ε.Α.Ε. και στην Παράλληλη Στήριξη για το 2016-17, έχει γίνει από το Υπουργείο Παιδείας μια ενδεικτική κατανομή ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τα λειτουργικά κενά όταν αυτά αποτυπωθούν σε λίγες ημέρες.
 2. Οι πιστώσεις για το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα κατά 400, οι οποίες θα διοχετευθούν σε προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. σε Ε.Δ.Ε.Α.Υ.  Έτσι θα φτάσουμε στα περσινά επίπεδα προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2016-17 και πάνω από 9.000 στο γενικό σύνολο για την Ειδική Αγωγή.
 3. Για Συνοδούς Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25) σε γενικά σχολεία δεν υπάρχει θέμα επάρκειας πιστώσεων και η ζήτηση θα καλυφθεί επαρκώς.
 4. Πρέπει να σημειωθεί πως φέτος δεν χρειάζεται Π.Υ.Σ. για τα Προγράμματα ΕΣΠΑ κι αυτό σημαίνει πως η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Παιδείας είναι σε θέση ν ανταποκριθεί σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε., Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε δομές Ε.Α.Ε. και στην Παράλληλη Στήριξη για το 2016-17, ακόμη και από 6 Σεπτεμβρίου 2016.
 5. Κατά τα φαινόμενα θα προηγηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα γενικά σχολεία και θ ακολουθήσουν οι της Ε.Α.Ε., καθότι θα καθυστερήσει η ανακοίνωση των Οριστικών Πινάκων Ειδικής από τον ΑΣΕΠ
 6. Ουδεμία Περιφέρεια της χώρας έχει πρόβλημα πιστώσεων αναπληρωτών, όπως συνέβη πέρσι με τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.
 7. Και φέτος θα προσληφθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας.
 • Παρόλα αυτά κι ενώ οι καταβαλλόμενες προσπάθειες των ανθρώπων της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου, αλλά και του ίδιου του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και των συνεργατών του είναι πολύ μεγάλες, ώστε για πρώτη φορά τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και οι λοιπές δομές να έχουν από το ξεκίνημα της χρονιάς το απαιτούμενο προσωπικό στη διάθεσή τους, καθυστερήσεις λόγω κακού προγραμματισμού,  αστοχίες και προχειρότητες, καθώς και γραφειοκρατικού τύπου προσκόμματα, έχουν καταστήσει αυτή την ώρα που μιλάμε, ανυπόληπτη τη διαδικασία σύνταξης και δημοσιοποίησης των Προσωρινών Πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., αφού ακόμα και τώρα αποστέλλονται στις Π.Δ.Ε . από το Ι.Ε.Π. διορθώσεις επί των γνωμοδοτήσεων συναφειών μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών Ε.Ε.Π., με αποτέλεσμα είτε να προκρίνεται από τις Π.Δ.Ε. η ανακοινοποίηση των προσωρινών(πιο προσωρινών δε γίνεται) Πινάκων, είτε να αφήνεται στον ΑΣΕΠ που θα υποδεχθεί τις πάρα πολλές ενστάσεις να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
 • Έως τώρα βέβαια είδαμε πολλά ανεβοκατεβάσματα Πινάκων από Π.Δ.Ε.  και πολλά λάθη σ αυτούς με συνέπεια να ενσταλάζεται καχυποψία στους αναπληρωτές  και να αποδομείται  η εμπιστοσύνη αυτών στους θεσμούς.
 • Κι όλα αυτά θα ήταν γραφικά και πιθανά θα τα θυμόμασταν χαριεντιζόμενοι, αν δεν επηρέαζαν σφόδρα τις προσλήψεις των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στην ώρα τους, δηλαδή στο ξεκίνημα του σχολικού έτους.
 • Αλλά με τόσα λάθη και παραλήψεις στη μοριοδότηση των Π.Δ.Ε. αλλά και της επιτροπής του Ι.Ε.Π., πως μπορεί να πάρει την ευθύνη το Υπουργείο και να προσλάβει αναπληρωτές Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. από τους Προσωρινούς Πίνακες (αν βέβαια αυτοί κάποτε καταλήξουν κάπου), χωρίς να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της πολλαπλής καραμπόλας στις τοποθετήσεις;;
 • Από την άλλη πως θα μπορέσει ο ΑΣΕΠ ν ανταποκριθεί σύντομα στις πολλές και εύλογες ενστάσεις των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.;;
 • Τέλος πρέπει να επισημάνω πως τη στιγμή που έχουμε ανεβοκατεβάσματα Πινάκων και ποικίλες ανακοινοποιήσεις από πολλές Π.Δ.Ε., έχουμε ταυτόχρονα και την επιλεκτική προσήλωση στη νομιμότητα από μερικές απ αυτές, όσον αφορά στα πιστοποιητικά ελληνομάθειας. Έτσι Έλληνες καθόλα ελληνομαθείς αποκλείστηκαν από τους Πίνακες γιατί δεν τους εδόθη η δυνατότητα να προσκομίσουν το απολυτήριο Λυκείου!!!
Κλείνω (και θα κλείνω έτσι έως ότου απαντηθούν) με τα συνήθη 2 ερωτήματα μου:
 1. Με ποιά κριτήρια έκρινε η Επιτροπή του Ι.Ε.Π. τις συνάφειες των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των αναπληρωτών Ε.Ε.Π.;;;
 2. Πως να λάβει σοβαρά υπόψη ο ΑΣΕΠ μια ένσταση αναπληρωτή που αφορά στη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών του, όταν δεν έχει κοινοποιηθεί(αν υπάρχει βέβαια) αριθμός απόφασης/πράξης του ΙΕΠ που να αφορά στη γνωμοδότηση-μοριοδότηση;;
Βασίλης Βούγιας
31/8/2016

3 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημερα σας κυριε βουγια.Με βαση την εμπειρια σας αλλα και τις πληροφοριες σας ποτε υπολογιζετε περιπου να τοποθετηθουν οι ΕΕΠ?ειμαι σχολικος νοσηλευτης με καλη σειρα καταταξης και ανυπομονω για το ποτε θα ξεκινησουμε..ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημερα σας κυριε βουγια.Με βαση την εμπειρια σας αλλα και τις πληροφοριες σας ποτε υπολογιζετε περιπου να τοποθετηθουν οι ΕΕΠ?ειμαι σχολικος νοσηλευτης με καλη σειρα καταταξης και ανυπομονω για το ποτε θα ξεκινησουμε..ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή