Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα του συστήματος OPSYD


Αρ. Πρωτ. 765
Αθήνα 26/8/2016
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών  Π.Ε.

Θέμα: Αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα του συστήματος OPSYD
   
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θέσαμε το ζωτικής σημασίας, για χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ζήτημα του ανοίγματος του συστήματοςOPSYD, έστω για μία μέρα, ώστε οι συνάδελφοι να μπορέσουν να τροποποιήσουν τη δήλωση περιοχών τους. Αυτό επιβάλλεται να γίνει αφού κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει  τι σειρά θα είχε στους πίνακες όταν υπέβαλε τη δήλωσή του, εξ αιτίας του γεγονότος ότι  άργησαν πολύ να αναρτηθούν οι πίνακες ενώ δεν είχαν βγει έγκαιρα ούτε ενδεικτικοί. Αποτέλεσμα, μετά την προσμέτρηση των προϋπηρεσιών να παρατηρούνται μεγάλες ανακατατάξεις σε σχέση με ό, τι είχαν υπόψη τους οι συνάδελφοι όταν υπέβαλαν τη δήλωσή τους.
   Δυστυχώς η στάση του κυρίου Υπουργού ήταν κάθετη. Αρνήθηκε λέγοντας ότι θα μπορούσαν, αν ήθελαν, οι συνάδελφοι να υποβάλουν ενστάσεις.
   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση του και να αναζητήσει τον τρόπο επίλυσης των  προβλημάτων που εμποδίζουν το άνοιγμα του συστήματος ώστε να μην υποστούν οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας ταλαιπωρία και αδικία, για μια ακόμη φορά, εξ αιτίας της κακής οργάνωσης και λειτουργίας του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου