Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

"ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ"...ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ(5/11/2014) ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ




Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι.
  
Φίλες και φίλοι,

στις 5 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π), αλλά και όλοι οι συνάδελφοι στην εκπαίδευση ψηφίζουν για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά τους Συμβούλια στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π ψηφίζει για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π) και για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π).

Οι εκλογές αυτές έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία, αφενός μεν ευρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το μνημονιακό σχέδιο αποδόμησης κάθε έννοιας δημοσίου συμφέροντος, με επακόλουθο την ουσιαστική διάλυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και του δημόσιου σχολείου(δια της μαγικής ράβδου που ακούει στο όνομα "αυτορρύθμιση των αγορών"), αφετέρου δε εγκαθιδρύεται στο μέγιστο βαθμό η πεποίθηση στον έλληνα πολίτη πως αυτό το, σε πρωτοφανή έξαρση πελατειακής διαχείρισης, κράτος μας αξίζει και μας αρμόζει.

Και τι καλά που θα ήταν για τους ταλιμπάν των αγορών να μην υπήρχαν φωνές διαμαρτυρίας, να μην υπήρχε αντίδραση από το λαό, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η "αυτορρύθμιση" της ζούγκλας.

Γι αυτό το λόγο αποτελεί αγκάθι γι αυτούς η θεσμοθετημένη-ακόμα-ύπαρξη εκπροσώπων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Γι αυτό το λόγο πρόλαβαν και τους πέταξαν έξω από τα Πειθαρχικά Συμβούλια με την συκοφαντική κατηγορία πως οι αιρετοί έφταιγαν για την εγκαθίδρυση της ατιμωρησίας και όχι, ως είναι προφανές, το ίδιο το πελατειακό κράτος, το δέσμιο των υπογείων συναλλαγών του.

Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου λοιπόν για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να αποτελέσουν ένα μήνυμα προς τους επικυρίαρχους και τους διαχειριστές τους εν Ελλάδι.

Και η μαζική μας συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι το μήνυμα.

Πέρα από προσωπικές πικρίες και ξεπερνώντας τραυματικές εμπειρίες από το συγχρωτισμό μας με αιρετούς που δεν τίμησαν τον σημαντικό και πολύτιμο αυτό θεσμό, πρέπει να συμμετάσχουμε στη διαδικασία πάση θυσία.

 Για να στείλουμε το μήνυμα...Για να λάβουν το μήνυμα.

Αλλά συμμετοχή και ψήφος με νόημα, με περιεχόμενο.


Ψήφο σ αυτούς τους υποψήφιους που μπορούν να εγγυηθούν τη νομιμότητα, την μη πελατειακή πρακτική, την ισονομία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Σ αυτούς που συγκρούονται για το όραμα του δημόσιου σχολείου της κοινωνίας των πολιτών και που υπερασπίζονται την έννοια των δημοσίων αγαθών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Σ αυτούς που αγωνίζονται για το δίκιο του μη προνομιούχου συναδέλφου, που προωθούν τις αποφάσεις των Συνελεύσεων των Συλλόγων τους, που καταγγέλλουν αυθαιρεσίες της Διοίκησης χωρίς να υπολογίζουν τη δική τους θέση στην εξέδρα της εξουσίας.

Σ αυτούς που λογοδοτούν καθημερινά, που ενημερώνουν χωρίς γκρίζες ζώνες, που μιλούν πίσω από τις κλειστές πόρτες σαν να μιλούν στην πλατεία με όλο τον κόσμο δίπλα ν ακούει.

Σ αυτούς που δεν "διορίζουν", δεν "προσλαμβάνουν", δεν "μεταθέτουν", δεν "αποσπούν" σε πρώτο ενικό πρόσωπο.

Αλλά όλα αυτά, για το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, τον ανάδελφο αυτόν κλάδο λόγω της ιδιαιτερότητάς του στον χώρο της εκπαίδευσης, μετρούν διπλά.

Γιατί για το ανάδελφο Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π Η ΜΟΝΗ θεσμοθετημένη φωνή του στην Κ.Υ του Υπουργείου και στις Π.Δ.Ε, είναι τα Υπηρεσιακά του Συμβούλια. Γι αυτό και αποτελούν στόχο όλων όσων επιζητούν διακαώς την εξαφάνιση του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π από τον χάρτη της εκπαίδευσης.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι.

Φίλες και φίλοι,

με την παρούσα επιστολή και ανεξάρτητα από τη δική μου υποψηφιότητα για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π), σας ζητώ να προσέλθετε πάση θυσία στην κάλπη την Τετάρτη στις 5 Νοεμβρίου του 2014 και ψηφίζοντας τους αιρετούς που εμπιστεύεστε να σας εκπροσωπήσουν, που θα είναι Η ΦΩΝΗ σας, να δείξετε σ αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο καθημερινώς φοβίζοντάς μας και ενοχοποιώντας μας, πως μπορούμε και εμείς να κουνήσουμε με αποτελεσματικότητα και το δικό μας δάχτυλο.

Βασίλης Βούγιας
25/10/2014

1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι. Ανοίξτε τα μάτια σας λοιπόν για το τί θα ψηφίσετε (ή τί ΔΕ θα ψηφίσετε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή