Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε.Ε.Π ΣΤΟ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΙΡΗ





 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ/η συνάδελφε/ισσα,


Ονομάζομαι Αργύρης Μπίρης και εργάζομαι ως ψυχολόγος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας, αποσπασμένος φέτος στο ειδικό δημοτικό σχολείο του ιδρύματος αγωγής ανηλίκων στο Βόλο. Όπως γνωρίζετε, στις επόμενες μέρες πρόκειται να εκλέξουμε τους εκπροσώπους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), δηλαδή το υπηρεσιακό όργανο για τις υποθέσεις του Ε.Ε.Π. Έθεσα φέτος κι εγώ την υποψηφιότητά μου για τους εξής λόγους:

1)      Θεωρώ ότι όλοι μας σταδιακά πρέπει να περάσουμε από τις θέσεις αυτές και να μην ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα. Τόσο εγώ όσο και εσείς κάποια στιγμή.

2)      Διαθέτω σημαντική εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής κι επομένως εκτιμώ ότι θα μπορέσω να στηρίξω με τον ορθό τρόπο τις υποθέσεις μας στο όργανο.

3)      Θεωρώ ότι ως τώρα δεν είχαμε άμεση και λεπτομερή ενημέρωση για τη δράση, τις ενέργειες και τις αποφάσεις του οργάνου. Για την ακρίβεια, δεν γνωρίζαμε ούτε πότε θα συνεδριάσει, ούτε τι αποφάσεις πάρθηκαν, ούτε πώς να κινηθούμε για διάφορες ενέργειές μας, όταν απευθυνόμαστε σε αυτό. Δεσμεύομαι ότι αυτό θα αλλάξει, στην περίπτωση που εκλεγώ, με την άμεση ανάρτηση στο διαδίκτυο των αποφάσεων, ημερολογίου συνεδριάσεων κτλ, σε ειδικό ιστοχώρο που θα δημιουργήσω για αυτό ακριβώς το σκοπό. Στον ίδιο ιστοχώρο θα παρέχονται και χρηστικές και πρακτικές οδηγίες, νομοθεσία, πληροφορίες για έναν αριθμό θεμάτων για τα οποία απευθύνεστε στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., ώστε να μην χρειάζεται να ανατρέχετε σε άλλα κανάλια επικοινωνίας. Θεωρώ τις σχέσεις εξάρτησης, τα προσωπικά τηλέφωνακαι τα συναφή, επειδή όλα τα καλύπτει ένα «πέπλο μυστηρίου» που συντηρείται τεχνηέντως, μία υπόθεση του παρελθόντος, επιτέλους. Φυσικά, το κινητό μου τηλέφωνο, 6932840538 θα σας είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο για κάθε διευκρίνιση και βοήθεια.

Ίσως το γνωρίζετε οι περισσότεροι, όμως πρέπει να ξανατονίσω πως στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., το Ε.Ε.Π.αποτελεί… μειοψηφία. Τόσο προσωπικά, όσο και άλλοι συνάδελφοι, παλέψαμε για να ανατραπεί η αναλογία των δύο μελών μας στα πέντε συνολικά του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Ίσως αυτό αλλάξεικάπως με την κάλυψη των θέσεων των συμβούλων Ε.Ε.Π. και τη συμμετοχή τους στο συμβούλιο, σε αντικατάσταση του συμβούλου εκπαίδευσης, προς το παρόν όμως, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μέσω της διαφάνειας και της δημοσιοποίησης του σκεπτικού των αποφάσεων, να έρχονται στην επιφάνεια όποιοι λειτουργούν με κριτήρια άλλα από αυτά που επιτάσσει το συμφέρον για την ειδική αγωγή.

Προέρχομαι κι εγώ από μία συγκεκριμένη υπηρεσία, μία συγκεκριμένη ειδικότητα, πόλη και νομό. Ωστόσο, δεσμεύομαι να λειτουργήσω προς το συμφέρον της ειδικής αγωγής, στο πλαίσιο πάντα όσων επιτάσσει ο νόμος και όχι το προσωπικό μου υπόβαθρο, αλλά ταυτόχρονα εγκύπτοντας στις ιδιαιτερότητες που μπορεί να παρουσιάζει η κάθε περίπτωση.



Με εξαιρετική τιμή,



Αργύρης Μπίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου