Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π...ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε ΣΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ...ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π




 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ -29/10/2014



1ον)...Οι πιστώσεις που έχουν απομείνει για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π), αφορούν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ εξειδικευμένης υποστήριξης, δηλαδή για πρόσληψη σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε και είναι περίπου 15!!!. Θα διατεθούν δε για έκτακτες ανάγκες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) της χώρας.

2ον)...Για τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ), οριστικά πια, δεν υπάρχει δυνατότητα, καθότι όπως είπαμε δεν προβλέφθηκε, πρόσληψης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε). Συζητείται δε να χρησιμοποιηθούν Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που  έχουν προσληφθεί ή θα προσληφθούν  για την Παράλληλη Στήριξη για συμπλήρωση ωραρίου στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Περιττό να σχολιάσουμε οτιδήποτε επ αυτού και όπως φαίνεται η  κατάσταση για πολλά εκ των ΚΕ.Δ.Δ.Υ προοιωνίζεται τραγική.

3ον)...Προσλήψεις  εκπαιδευτικών για την Παράλληλη Στήριξη θα έχουμε λίγες ακόμη από τον κλάδο των Νηπιαγωγών.  Μέχρι στιγμής φαίνεται αδύνατον να καλυφθούν οι πέραν των 5.500 αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη με ότι αυτό συνεπάγεται.

4ον)...Τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π) έχουν φύγει με μεταφορική εταιρεία από το Υπουργείο Παιδείας για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, κάνοντας αρχή από τις νησιωτικές περιοχές. Όμως, όπως όλα δείχνουν, ούτε και σε αυτές τις εκλογές θα μπορέσουν να ψηφίσουν πολλοί  συνάδελφοι που διαμένουν σε νομούς πέραν της έδρας των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) κι αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν τροποποιήθηκε η εγκύκλιος των εκλογών που αναφέρει στην παράγραφο 4:
"Εκτύπωση των ψηφοδελτίων και των σχετικών φακέλων σε επαρκή αριθμό και αποστολή αυτών στις εφορευτικές επιτροπές μέχρι 31/10/2014...". Μ άλλα λόγια είναι αδύνατον να προλάβει να ψηφίσει κάποιος/α ταχυδρομικά μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, ημερομηνία των εκλογών, τη στιγμή που τα ψηφοδέλτια φτάνουν συνήθως στις Π.Δ.Ε στις 31 Οκτωβρίου. Πότε θα προλάβει να στείλει τα ψηφοδέλτια η κάθε Π.Δ.Ε στους Νομούς ευθύνης της, πότε θα φτάσουν στους εκλογείς, πότε θα τα στείλουν πίσω...Απλά ο κόσμος δεν ψηφίζει ή ψηφίζει εκπρόθεσμα, προκαλώντας - άθελά του -  αλλοίωση στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.  Και μείς παρακολουθούμε το ίδιο έργο ως απλοί θεατές ...Πιθανά αυτό να μας αξίζει.

Θα επανέλθουμε.

Βασίλης Βούγιας
29 Οκτωβρίου 2014




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου