Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ(Π.Δ.Ε) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ !!!!!





Πριν από λίγες ώρες πληροφορήθηκα πως δεν θα μπορέσουν τελικά να προσληφθούν Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) της χώρας ούτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε), δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι δεν είχε προβλεφθεί  ούτε εκεί η δυνατότητα να μπορούν να στελεχωθούν οι δομές Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας!!!

Υπενθυμίζω πως ούτε από Προγράμματα ΕΣΠΑ μπορούσαν να προσληφθούν Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ  και όλο αυτό το διάστημα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως σήμερα, τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ περίμεναν να στελεχωθούν με Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε από πιστώσεις του Π.Δ.Ε και γι αυτό το λόγο η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας πριν από λίγες ημέρες συγκέντρωσε τα κενά των ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε Εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά δυσμενής έως τραγική, καθόσον η πλειονότητα των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ιδίως της Περιφέρειας, δεν έχει Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, με συνέπεια να μην μπορούν να εκδοθούν Γνωματεύσεις  για τους μαθητές που παραπέμπονται για Αξιολόγηση.

 Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες λίστες αναμονής, γιατί πολλά ΚΕ.Δ.Δ.Υ ούτε και την χρονιά που μας πέρασε διέθεταν Εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε.

Είναι απολύτως σαφές πως όλα αυτά πλήττουν ευθέως το κύρος του θεσμού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και τον δυσφημούν ανεπανόρθωτα στον Έλληνα πολίτη, στην Ελληνική κοινωνία.

Γι αυτό απαραίτητα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να βρει μια λύση έστω και τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή, πριν ο σημαντικός αυτός θεσμός αποτελέσει, λόγω της πρωτοφανούς απαξίωσης, παρελθόν για την εκπαίδευση.

Βασίλης Βούγιας
27/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου