Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δεν θα υπογραφούν αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρά μόνο αυτές που αφορούν λόγους υγείας...δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας



Ο Υπουργός Παιδείας κ.Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στον Βήμα FM και στους δημοσιογράφους Γ.Παπαχρήστο και Β.Χιώτη.
Μεταξύ άλλων Ο Υπουργός απάντησε και σε ερωτήσεις για τα θέματα συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών:
Για το ότι δεν θα υπογραφούν αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρά μόνο αυτές που αφορούν λόγους υγείας:
Επειδή είναι οργανωμένη η ακαδημαϊκή χρονιά, οι εκπαιδευτικοί είναι η μόνη κατηγορία των εργαζομένων που για να φύγει για σύνταξη, πρέπει να το κάνει μέσα σε προκαθορισμένα όρια. Δηλαδή να το κάνει το καλοκαίρι. Δεν το κάνουν μέχρι 31 Αυγούστου και το κάνουν μετά.
Και θέλω να ανακοινώσω από την εκπομπή σας, ότι σε αυτή την τακτική που χρόνια ακολουθείται, δεν μπορώ να είμαι σύμφωνος γιατί έχω παραδεχτεί τα κενά από τις 11 Σεπτεμβρίου. Δημιουργούμενα επιπλέον κενά δεν μπορώ να καλύψω και άρα μόνο για περιπτώσεις ασθένειας βαρύτατης που προέκυψε τώρα, που δεν ήταν 31 Αυγούστου, αλλά ένα ατύχημα αυτοκινητιστικό, κάτι άλλο. Όλα τα άλλα δεν θα τα υπογράψω κ. Χιώτη και το ανακοινώνω από την εκπομπή σας γιατί είναι απόφαση που πήρα αργά χθες το βράδυ.
Έχω 300 συνταξιοδοτήσεις στο γραφείο μου που περιμένουν την υπογραφή μου.
Αφορούν όλη την Ελλάδα. Δεν θα τις δεχτώ. Να είχαν κάνει οι άνθρωποι το αίτημά τους πριν τις 31 Αυγούστου. Θα ψάξω σε αυτές ασθένεια που προέκυψε από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά και εάν κάτι τέτοιο ισχύει, προφανώς δεν θα είμαστε ανάλγητοι και άδικοι, αλλά για τις υπόλοιπες δεν θα υπογράψω.
Για τον λόγο αύξησης των αιτήσεων συνταξιοδοτήσεων:
Ζητούν περισσότεροι λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν και του φόβου για τις συντάξεις, αλλά αυτό έχει να κάνει με την κρίση και έχει να κάνει με ένα θέμα που μας είναι γνωστό. Το να το κάνεις 31 Αυγούστου και είναι δικαίωμά σου. Και ο φόβος είναι δικαίωμά σου. Αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να αφήνεις μια τάξη κενή. Γιατί εγώ τώρα τι θα κάνω; Δηλαδή πες ότι δέχομαι μια συνταξιοδότηση για κάποιον ο οποίος, δεν είμαι ακόμη έμπειρος για να σας εξηγώ γιατί το κάνουν, αλλά το κάνανε σταθερά επί χρόνια. Περιμένουν να ανοίξει η χρονιά και τότε παραιτούνται.
Φέτος δεν μπορώ να το δεχτώ και λυπάμαι πάρα πολύ που θα διαταράξω κάποιους προγραμματισμούς, αλλά και οι ίδιοι διαταράσσουν τον προγραμματισμό της εκπαίδευσης. Δεν μπορώ να καλύψω τα κενά. Δεν έχω παραπάνω θέσεις από αυτές που πήρα από την κυβέρνηση και οφείλω ευχαριστίες στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Χαρδούβελη, αλλά η κατάσταση έφτασε μέχρι εκεί, παραπάνω κενά δεν μπορώ να καλύψω με νέες αναπληρώσεις, άρα δεν θα υπογράψω τις συνταξιοδοτήσεις.
Για το πότε θα υπογραφούν οι επόμενες αιτήσεις συνταξιοδότησης ο Υπουργός δήλωσε μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου