Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

"Προκήρυξη για μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ"...ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή από τη Ν.Δ.



 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
                                                κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Προκήρυξη για μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ

                                                                                        Αθήνα, 5 Ιουλίου 2016

Η από 13 Ιουνίου 2016 πρόσκληση υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος για τα υποψήφια μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Κι αυτό επειδή η εν λόγω προκήρυξη φαίνεται να εμπεριέχει αντιφατικά στοιχεία και ορισμένες αοριστίες ως προς την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε εκείνους που «επιθυμούν να απασχοληθούν το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ως μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού με κύρια απασχόληση το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο». Κατά τον ιδρυτικό νόμο όμως του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ειδικότερα το  άρθρο 4 παρ. 10 του Ν. 2552/1997 τα μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού είναι είτε μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής είτε διδάκτορες και προσλαμβάνονται για την κάλυψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αναγκών.

Επιπλέον, η πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος δεν καθορίζει με σαφήνεια τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, αφού απαιτεί να «συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις» για να επιλεγούν, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες είναι οι προϋποθέσεις αυτές.

Είναι αναγκαίο να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις ως προς την προκήρυξη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, για να μην υπάρχει καμία υποψία αδιαφάνειας.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1)    Είναι σύμφωνη με το Ν. 2552/1997 η πρόσκληση υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος για τα υποψήφια μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου η οποία αναφέρει ότι αυτά πρέπει  να έχουν ως κύρια απασχόληση την απασχόληση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο;

2)    Ποιες είναι οι «ορισμένες προϋποθέσεις» που κατά την πρόσκληση υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος για τα υποψήφια μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου οφείλουν να συντρέχουν προκειμένου να προσληφθεί κάποιος ως μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου;


                                              Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου