Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.




Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης δεν έπαψα να υπερασπίζομαι τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας, κι ας βρέθηκα σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν ήμουν αποδεκτός λόγω των παραπάνω αρχών. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνίζομαι η διοίκηση να ασκείται στα πλαίσια της νομιμότητας, σε καμία περίπτωση εις βάρος των συναδέλφων/ συναδελφισσών εκπαιδευτικών, προστατεύοντάς τους από εξαναγκασμό σε πελατειακές σχέσεις.
Επί μία και πλέον εβδομάδα υπήρξαν καθημερινές αγωνιώδεις ενοχλήσεις από τους/τις ενδιαφερόμενους/νες εκπαιδευτικούς σε εμένα προσωπικά λόγω μη πληροφόρησής τους των κενών στη ΔΙΔΕ Εύβοιας από κανέναν (ούτε από τους απόντες αιρετούς –εκπροσώπους). Στο πάγιο αίτημα των συναδέλφων/ συναδελφισσών του νομού μας για πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση, απάντησα με την ανάρτηση προσωρινών (υπό διαμόρφωση) πινάκων με τα κενά-πλεονάσματα που πρότειναν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, που θα ήταν και η εισήγηση της Δ/νσης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Υπενθυμίζω τη γεωγραφική θέση του Νομού και την ιδιαίτερη δυσκολία στην επικοινωνία, καθώς και την ακατάλληλη χρονική στιγμή όπου τα σχολεία είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί είναι στις οικογένειες τους, ορισμένοι/ες και χιλιόμετρα μακριά.
Αν η ενημέρωση των συναδέλφων/ συναδελφισσών θεωρείται αδίκημα που στοιχειοθετεί κατηγορία στο πρόσωπό μου, τη δέχομαι ανέγγιχτα, γιατί υπηρετώ τη διαφάνεια και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μου εκπ/κών  της Εύβοιας. Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών που προηγήθηκε της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας μπορεί να μου καταλογισθεί ως πράξη που έγινε από υπερβάλλοντα ζήλο για διαφάνεια, τόσο απέναντι στους συναδέλφους/ συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς, όσο και στους διευθυντές σχολικών μονάδων που απέστειλαν τα κενά στη Δ/νση Δ.Ε. Εύβοιας σε ότι αφορά το μέρος του ελέγχου.
Σε καμία περίπτωση δεν μου αναλογεί αυταρχισμός, αδιαφάνεια και άρνηση συνεργασίας με τους αιρετούς εκπροσώπους, κατέβαλα και καταβάλλω καθημερινά προσπάθειες συνεργασίας. Η συνεργασία όμως δεν επιτυγχάνεται μονομερώς και καλώ και τους ίδιους σε συνεργασία με σκοπό την έκδοση ομόφωνων αποφάσεων σύμφωνα με την ισχύουσα πάντα νομοθεσία. Προσδοκώ, χωρίς να με εγκαλεί κανείς στη νομιμότητα, στην πλήρη αποκλιμάκωση του θέματος, πρωτίστως για την εξασφάλιση και υποστήριξη των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων καθώς και για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης.

Με τιμή
Ο Διευθυντής Δ.Ε. &  Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ –Εύβοιας
Δημήτριος Κ. Κυριτσόπουλος


 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου