Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

"Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ"...ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή συναδέλφων Ε.Ε.Π. αναφορικά με το θέμα της αποστολής όλων των μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών κλάδων του Ε.Ε.Π. στην επιτροπή του Ι.Ε.Π., για κρίση επί της συνάφειας στο αντικείμενο απασχόλησης αλλά και στην Ε.Α.Ε. και στη Σχολική Ψυχολογία.
Υπενθυμίζουμε πως κάτι ανάλογο δεν ίσχυσε για τους υποψήφιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε., των οποίων τις συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων Ε.Α.Ε. και μόνον, έκρινε η επιτροπή του Ι.Ε.Π. από την ημερομηνία ανάρτησης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της απόφασής του, δηλαδή από 11-3-2016 και μετά.-Δείτε αναλυτικά το θέμα από εδώ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/07/blog-post_794.html.


Βασίλης Βούγιας

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ"

Το Ε.Ε.Π. αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και των Ειδικών Σχολείων της χώρας.

 Εδώ και κάποια χρόνια πολλοί από εμάς μπροστά στο κυνήγι της κακοπληρωμένης και για μερικούς μόνο μήνες πρόσληψης από το υστέρημα μας ή των γονιών μας επενδύσαμε σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά τα οποία μας έδιναν για κάποιους μήνες εργασία.

 Από πέρυσι οι ιθύνοντες νόες του Υπουργείου έχουν ξεκινήσει ένα μπαράζ επιθέσεων προς τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά αυτά χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον προγραμματισμό, την αγωνία τον κόπο και τα χρήματα κανενός μας.

 Εάν δεν αναγνωρίζονταν τότε οι τίτλοι δεν νομίζω να ήθελε κάποιος από εμάς να πετάξει τόσο κόπο και χρήμα στον κάδο των αχρήστων. Βέβαια από αυτό το άγχος όλως τυχαίως απαλλάχτηκαν οι εκπαιδευτικοί (πως τα κατάφεραν άραγε????) που ήταν κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων στην ειδική αγωγή καθώς δεν θα ελεγχθεί κανένας κάτοχος μεταπτυχιακού του οποίου έχει κριθεί ήδη η συνάφεια (και σε πολλές περιπτώσεις κοινούς μεταπτυχιακούς τίτλους).

Άραγε πόσο δίκαιο είναι να αντιμετωπίζονται εργαζόμενοι του ίδιου χώρου με διαφορετικά μέτρα και σταθμά?????

Άραγε ποιος θα μπορέσει να καταφέρει να σταματήσει τον αιφνιδιασμό που προσπαθεί το Υπουργείο???????

 Ποιός θα ασχοληθεί με το Ε.Ε.Π. τον προγραμματισμό, τα άγχη και τις αγωνίες μας?????.

 Υπάρχει κάποιος για να συνταχθούμε όλοι μαζί του???

Οι υπογράφοντες είναι διαθέσιμοι σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία ξεκινήσει από οποιονδήποτε για να αποτραπεί αυτή η ενδεχόμενη αδικία εις βάρος μας.

Όποιος έχει κάτι νεότερο παρακαλούμε πολύ ας επικοινωνήσει μαζί μας.

Μ.Κ-Σ.Ζ.-Μ.Α.-Α.Γ.-Δ.Β.-Λ.Σ.-Μ.Π.
Τηλ : 6932970056         

11 σχόλια:

 1. Υπαρχουν πολλοι....παρα πολλοι που συμφωνουν και θα συνταχθουν μαζι σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνάδελφοι θα είμαστε σε επαφή γιατί κι εγώ προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με τους Κλινικούς Ψυχολόγους πότε κάποιος θα ασχοληθεί; Είναι οι πλέον κατάλληλοι για τις διαγνώσεις των ΚΕΔΔΥ. Κάποτε πρέπει να γίνει διαχωρισμός. Άλλο κέντρο διάγνωσης και διαφοροδιάγνωσης και άλλο Ειδικό σχολείο. Αλήθεια, οι Σχολικοί Ψυχολόγοι θέλουν να πάνε στα ειδικά σχολεία; Το ρωτώ, διότι όσους γνώρισα φέτος, δεν το επιθυμούν...γιατί άραγε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και ενα τελευταιο... οι εκπαιδευτικοι ειδικης αγωγης δεν καταφεραν τιποτε. Το υπουργειο κανει πειραματα με τους ΕΕΠ (για αρχη χτυπα τα λιγα ψαρια και αν πετυχει θα παει για μεγαλυτερες ψαριες). Οι εκπαιδευτικοι ειδικης αγωγης ειμαι σιγουρος οτι ειναι με το μερος μας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιος ανησυχεί για τις συνάφειες; Δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στους πίνακες δεν είχαν συνάφεια με το αντικείμενο ή με την ΕΑΕ ή τέλος πάντων με την Σχολική Ψυχολογία; Τώρα γιατί ανησυχούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ποιος ανησυχεί για τις συνάφειες; Δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στους πίνακες δεν είχαν συνάφεια με το αντικείμενο ή με την ΕΑΕ ή τέλος πάντων με την Σχολική Ψυχολογία; Τώρα γιατί ανησυχούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. οταν καθε χρονο αλλαζουν κατι ...ναι ανησυχεις!!! δηλαδη εαν του χρονου σου αλλαξει ο ΕΝΦΙΑ και σου που πουν οτι θα γινει πενταπλασιος , δεν θα ανησυχισεις?? και αν του παραχρονου σου πουν οτι το πτυχιο σου εληξε και πρεπει να ξανακανεις επιμορφωση, δεν θα ανησυχισεις? Στο κρατος και στη ζωη υπαρχει συνεχεια. Δεν αφνιδιαζουμε και δεν ανατρεπουμε κεκτημενα. Τουλαχιστον στις ευνομουμενες πολιτειες. Στη Σιερα Λεονε .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. οταν καθε χρονο αλλαζουν κατι ...ναι ανησυχεις!!! δηλαδη εαν του χρονου σου αλλαξει ο ΕΝΦΙΑ και σου που πουν οτι θα γινει πενταπλασιος , δεν θα ανησυχισεις?? και αν του παραχρονου σου πουν οτι το πτυχιο σου εληξε και πρεπει να ξανακανεις επιμορφωση, δεν θα ανησυχισεις? Στο κρατος και στη ζωη υπαρχει συνεχεια. Δεν αφνιδιαζουμε και δεν ανατρεπουμε κεκτημενα. Τουλαχιστον στις ευνομουμενες πολιτειες. Στη Σιερα Λεονε .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα έγκυρα και αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά δεν απειλούνται ποτέ. Άλλο σπουδές και άλλο ΕΝΦΙΑ...Επίσης, να προσθέσω ότι τα σοβαρά πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν λήγουν ποτέ!

   Διαγραφή
  2. Τα έγκυρα και αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά δεν απειλούνται ποτέ. Άλλο σπουδές και άλλο ΕΝΦΙΑ...Επίσης, να προσθέσω ότι τα σοβαρά πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν λήγουν ποτέ!

   Διαγραφή
 9. Η μεταχείριση του κλάδου ΕΕΠ είναι άνιση και πρέπει να κινητοποιηθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να ενεργήσουν οι αρμόδιοι ΑΜΕΣΑ πριν φτάσουν οι συνέπειες να είναι εις βάρος όλων μας!!! Στηρίζουμε την προσπάθεια σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή