Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση για: Πληρωμές ΕΣΠΑ - Προσλήψεις αναπληρωτών - Προσλήψεις για το Προσφυγικό από τον ΠΑ.Σ.Α.Δ.


Ενημέρωση από Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων(ΠΑΣΑΔ):

Μετά τις συναντήσεις του Συλλόγου με διοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

ΕΣΠΑ: Έχουν πιστωθεί όλες οι αποζημιώσεις ΕΣΠΑ εκτός από μερικά προγράμματα Βοηθητικού Προσωπικού.
Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε οφείλεται στο μπέρδεμα που προέκυψε με τους Δ0.
Στη συζήτηση που ακολούθησε για τα προβλήματα της μισθοδοσίας αυτής της κατηγορίας, μας ειπώθηκε πως του χρόνου θα υπάρξει προσπάθεια όλες οι διευθύνσεις εκπ/σης πλέον ν αποκτήσουν e-banking ώστε να γίνονται αυτοματοποιημένα οι πληρωμές κάθε προγράμματος (ΕΣΠΑ-ΠΔΕ).


Προσλήψεις αναπληρωτών: Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου οι πίνακες θα έχουν βγει μέχρι 7/8 και Θ ακολουθήσει η πενθήμερη διορία ενστάσεων στον ΑΣΕΠ. Μέχρι και τη δημοσίευση των πινάκων τα λάθη που υπάρχουν στην προϋπηρεσία μπορούν να διορθώνονται μέσω των Διευθύνσεων όπου και εντοπίζονται αυτά.
Οι πιστώσεις που θα διατεθούν για αναπληρωτές εκτιμαται πως θα είναι 18500 με περίπου 12000 αυτών να δίνονται στην πρώτη φάση και μέχρι 6/9 όπως την υπολογίζουν. Υπάρχουν και άλλες 1500 για να διατεθούν όπου χρειαστεί.

Προσφυγικό: Οι 800 πιστώσεις Τ.Υ. για ΠΕ70 θα είναι, οι 430 περίπου, σε ήδη υπάρχουσες δομές και τάξεις και οι υπόλοιπες σε περιοχές και σχολεία πέριξ των καταυλισμών. Υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν, αν υπάρχουν, κλειστά σχολεία κοντά στους καταυλισμούς των προσφύγων. Ζητήσαμε και ζητάμε εδώ, στα κανονικά τμήματα με μεγάλη προσθήκη προσφύγων να υπάρχουν δύο δάσκαλοι (εμπειρία που ήδη έχουμε από τα σχολεία ΖΕΠ) προκειμένου να αποφύγουμε διαφόρων ειδών προβλήματα και να παραχθεί το απαιτούμενο παιδαγωγικό έργο.

Συνάδελφοι επιμένουμε πως το διάστημα που διανύουμε είναι καθοριστικό για την πραγματικότητα, όπως αυτή θα διαμορφωθεί, του Σεπτεμβρίου, γι αυτό και ζητάμε να ενισχύσετε τη δύναμη ΣΑΣ, τη φωνή ΣΑΣ, παρακινώντας γνωστούς και φίλους να εγγραφούν στο Σύλλογο.

 facebook.com/anaplirotes.daskaloi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου