Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – 16η Γ.Σ. Αντιπροσώπων – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "Μπουτάρης, σταθερή αξία για την Τ.Ε.Ε."





Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – 16η Γ.Σ. Αντιπροσώπων – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 23-7-2016
 Αριθμ. Δ.Τ.: 002
Μπουτάρης, σταθερή αξία για την Τ.Ε.Ε.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης δέχθηκε αντιπροσωπεία από τους Συνέδρους που μετείχαν στο 16ο Συνέδριο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο κτήριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τ.Κ.Μ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης πλαισιωνόταν από τους συνεργάτες του κ. Απόστολο Σοφιαλίδη, καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και τις κυρίες Ελένη Σωτηρίου και Βάσω Πασχαλίδου.
Από μέρους των Συνέδρων παραβρέθηκαν Αντιπρόσωποι από τις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α’ και Γ’ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κορινθίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Σερρών, Σιβιτανιδείου και Χαλκιδικής.
Δήμαρχος Μπουτάρης δεν εξέπληξε κανέναν από τους Συνέδρους για την αναμενόμενη αμεσότητα στην επικοινωνία του μαζί τους, για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία που τους επιφύλαξε και για την εν γένει σεμνή και χωρίς «πρόζα» παρουσία του.
Ωστόσο, οι Σύνεδροι έμειναν κατάπληκτοι για τη βαθειά γνώση που είχε ο Δήμαρχος για τα θέματα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, για την Κατάρτιση και για τη Μαθητεία.
Ο Δήμαρχος είχε άποψη για το περίφημο «Dual System» που επιχειρείται να «εισαχθεί» από τη Γερμανία. «Αυτά είναι ανεφάρμοστα πράγματα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις τέτοιου μεγέθους που να μπορούν να στηρίξουν το σύστημα. Εδώ η οικονομία βασίζεται στους μικρομεσαίους, στους μικροεπαγγελματίες, στις ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις. Δεν είμαστε Γερμανία εδώ…».
Ο Δήμαρχος είχε άποψη και για η «Μαθητεία». «Την εφάρμοσαν πιλοτικά στην Αθήνα και στο Ηράκλειο. Μου έστελναν κι εμένα στο παρελθόν για πρακτική άσκηση από τα Τ.Ε.Ι. Πρέπει οι καταρτιζόμενοι να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα το προσδιορίσουν οι καθηγητές τους και θα πρέπει να το ακολουθούν οι εργοδότες. Οι καθηγητές θα πρέπει να ελέγχουν τη συμμόρφωση της επιχείρησης και την πρόοδο του μαθητευόμενου. Έτσι όμως που εφαρμόζεται, καταλήγουν τζάμπα εργαζόμενοι για τη “λάντζα” της επιχείρησης ή για να χτυπούν φραπέ στο αφεντικό…».
Είναι περιττό να επισημάνουμε ότι αυτές οι τοποθετήσεις του Δημάρχου συμπίπτουν ακριβώς με τις θέσεις της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., αλλά και με την κοινή λογική του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου που έχει καθαρό μάτι και ανεπηρέαστη κρίση !
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι προωθεί κάθε θέμα «…όταν αυτό υποστηρίζεται από τη Λογική και κινείται στην κατεύθυνση βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης». «Όχι ψέματα, όχι χατίρια…», δήλωσε εμφαντικά.
Ο Δήμαρχος ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα των σχολείων της Τ.Ε.Ε. που βρίσκονται στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Επισήμανε τη συμβολή τους στην εξέλιξη των υπαλλήλων του Δήμου, πολλοί από τους οποίους αποφοίτησαν από αυτά. Ακόμη, επισήμανε την ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση των υπαλλήλων του Δήμου, η οποία μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα Εργαστηριακά Κέντρα.
«Θέλω να με ενημερώνετε άμεσα για κάθε θέμα της Τ.Ε.Ε. Μπορεί να μην είμαι πάντοτε ο αρμόδιος για την επίλυση του κάθε προβλήματος, εφόσον όμως συμβαίνει κάτι στο Δήμο μου, με αφορά ΘΕΣΜΙΚΑ ως Δήμαρχο αλλά και προσωπικά» κατέληξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Συνέδρους για τις εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από το Προεδρείο της 16ης Γενικής Συνέλευσης
των Αντιπροσώπων των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου