Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΣΕ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Ε.Π. ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ 
Σε κυνήγι του χαμένου θησαυρού, χωρίς μάλιστα να διάγουμε, τύποις, καρναβαλική περίοδο, έχουν επιδοθεί χιλιάδες αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε η Εγκύκλιος πρόσληψής τους για το 2016-17, με τα προαπαιτούμενα στοιχεία τα ζητούμενα εκ της Επιτροπής Συνάφειας του Ι.Ε.Π.  περί των Μεταπτυχιακών τους τίτλων(Οδηγοί σπουδών κ.λ.π), που πρέπει να ψηφιοποιήσουν "σε C.D κατά προτίμηση" και να τα καταθέσουν μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου  2016 στην μία και μοναδική Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) που θα επιλέξουν να εργασθούν.

Κάτοχοι "ημεδαπών" μεταπτυχιακών τίτλων εδώ και πολλά χρόνια, διαπιστώνουν σε περίπτωση που δεν το γνώριζαν ήδη και δεν φανταζόντουσαν ποτέ πόσο κρίσιμο μέγεθος ήτο,  πως το Μεταπτυχιακό από το οποίο έλαβαν τον τίτλο έχει καταργηθεί ή έχει διαφοροποιηθεί. 

Με αγωνία αναζητούν μανιωδώς και με την αδρεναλίνη στα ύψη, στοιχεία αυτού στο διαδίκτυο...Ένα έστω ίχνος το οποίο θα τους οδηγήσει στον πολυπόθητο "Οδηγό". Γνωριμίες επιστρατεύονται και εκκλήσεις βοηθείας αντιλαλούν στο f.b....Οι ώρες, τα δευτερόλεπτα  περνούν αδυσώπητα και "καιρός γαρ εγγύς".

Από την άλλη, κάτοχοι "αλλοδαπών" μεταπτυχιακών τίτλων σε περίπτωση που στο αγωνιώδες τηλεφώνημα τους  στο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, απαντήσει αρμόδιος και οδηγήσει στον "Οδηγό" τον εκλιπαρούντα συνάδελφο, αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο εγχείρημα είναι η μετάφραση του εν λόγω εγχειριδίου εντός 5 ουσιαστικά ημερών...

Τι να κάνουν άραγε, αν παρ όλες τις αγωνιώδεις προσπάθειες δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία ζητεί η Επιτροπή του Ι.Ε.Π. να κρίνει τις συνάφειές των τίτλων τους; Τι άραγε να κάνουν άλλο, ώστε να διασφαλίσουν τα πολυπόθητα μόρια του μεταπτυχιακού τους, αλλά και μια πιθανή πρόσληψή τους που θα τους επιτρέψει να ζήσουν άλλη μια χρονιά με αξιοπρέπεια;

"Ότι γράφει η Εγκύκλιος" τους απαντούν οι, σε  δύσκολη θέση κι αυτοί καθόσον δεν ενημερώθηκαν για κάτι άλλο,  αρμόδιοι των Π.Δ.Ε. και οι ατυχείς συνάδελφοι απευθύνονται αμέσως στο κοντινότερο φαρμακείο να τους μετρήσουν την πίεση, η οποία χτύπησε κόκκινο εξ αιτίας του έντονου στρες, κατακαλόκαιρο.

Αλλά αυτός ο απόλυτος αιφνιδιασμός που επιχειρείται από πλευράς πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα, καταλύει κάθε έννοια συνέχισης και ομαλής ροής της κρατικής λειτουργίας, απαραίτητο συστατικό κάθε κράτους δικαίου.

Κι αυτό γιατί απουσιάζει από αυτό τον σχεδιασμό κάθε ίχνος μεταβατικής περιόδου, ουσιαστικό χαρακτηριστικό κάθε επιχειρούμενης δημοκρατικής μεταρρύθμισης.

Κι αυτό γιατί ενώ υπήρχαν λύσεις, κάποιες εξ αυτών ίσχυσαν στην ανάλογη περίπτωση των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε,( δείτε από εδώ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/07/blog-post_794.html) , αυτές δεν επιλέχθηκαν από τους αρμοδίους, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων μελών Ε.Ε.Π.,  το γνωστό γνωστότατο πια μοτίβο της ελληνικής κοινωνίας "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" και "κόψε το λαιμό σου, εγώ αυτό θέλω κι αν σ αρέσει".

Κρίμα...εν τέλει ένα φτιάχνουμε...δύο χαλάμε...

Βασίλης Βούγιας
23/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου