Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Σχετικά με την αίτηση διακοπής παραγραφής αναπληρωτών: Δ.Ο.Ε: "Αίτηση σε 1 Διεύθυνση αρκεί" - Ο.Λ.Μ.Ε./Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α./Α.Δ.Ε.Δ.Υ.(Δ. Μπράτης): "Τόσες αιτήσεις όσες και οι υπηρεσίες μισθοδοσίας του αναπληρωτή" - Διαλέγετε και παίρνετε...



Αρ. Πρωτ. 1167 Αθήνα 27/12/2018 Προς
τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Σχετικά με τις αιτήσεις διακοπής παραγραφής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Νομική Σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, σε σχέση με τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί από δημοσιεύματα που προτρέπουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αίτηση διακοπής παραγραφής σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν, σας ενημερώνουμε με τα παρακάτω:
Η αίτηση διακοπής παραγραφής υπέχει θέση όχλησης του εργοδότη για καταβολή των οφειλομένων. Με βάση τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, μπορεί να κατατεθεί σε οποιαδήποτε αρμόδια (ή ακόμα και αναρμόδια) υπηρεσία αρκεί ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να αποδείξει την υποβολή της λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο. Αυτό συνεπάγεται ότι η αίτηση μπορεί να κατατεθεί σε διάφορες υπηρεσίες (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κλπ.).
Ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ασχέτως εάν προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ ή όχι, εργοδότης τους είναι το Δημόσιο, το οποίο είναι κοινό και ενιαίο (το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δεν διαθέτουν αυτοτελή νομική προσωπικότητα).
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ακόμη και εάν ένα αίτημα του διοικούμενου υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να το παραπέμψει στην αρμόδια υπηρεσία χωρίς καμία συνέπεια σε βάρος του διοικούμενου.
Συνεπώς η υποβολή της αίτησης διακοπής της παραγραφής σε μία μόνο Διεύθυνση Εκπαίδευσης αρκεί.

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF


*************************************************************************************


Αθήνα, 25/12/2018



ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ κ.λπ.

Αγαπητοί συνάδελφοι αναπληρωτές,
Επειδή κάθε σχολική χρονιά υπηρετούσατε σε διαφορετική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να καταθέσετε (μέχρι 31-12-18) την αίτηση μη παραγραφής, για τα δώρα, σε όλες τις ΔΔΕ που υπηρετήσατε από το 2013 μέχρι σήμερα.
Για να δείτε το αρχείο σε pdf  … εδώ
Για να δείτε την αίτηση που καταθέτετε στις ΔΔΕ σε pdf … εδώ

 *********************************************************************************************************

 Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μετά από σημερινή ενημέρωση που έλαβε ενημερώνει τους συναδέρφους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ότι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση μη παραγραφής έως και τις 31-12-2018 για τα  δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που υπηρέτησαν  (Α/Θμια & Β/θμια για όσους εργάστηκαν σε ΣΜΕΑΕ, σε ΕΔΕΑΥ, σε ΕΠΑΛ, σε Τμήματα Υποδοχής ή ως παράλληλη στήριξη μαθητών) και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (για όσους εργάστηκαν σε ΚΕΔΔΥ) από το χρονικό διάστημα 2013 μέχρι σήμερα.
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://adedy.gr/

*****************************************************************************
Ενημερωτικό του Αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Μπράτη
Όπως γνωρίζετε,συνάδελφοι,προσπαθώ να ενημερώνω πάντα έγκυρα και υπεύθυνα.
Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων ΠΕ και ΔΕ σχετικά με το πού υποβάλλουν τη δήλωση μη παραγραφής οι αναπληρωτές απευθύνθηκα και στη νομική σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ και στον γνωστό εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο.Και οι δυο κατηγορηματικά μου είπαν :ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΝΣΕΙΣ ΠΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ.Γι αυτό έκανα και τη σχετική ανάρτηση πριν μέρες.
Δημοσιεύω την γραπτή απάντηση της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ στο ερώτημα που της ετέθη από μέλη της ΕΕ.
Γνωρίζω ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις.Κι αυτό δεν αποτελεί θέμα αντιδικίας.Απλά υπάρχουν διαφορετικές νομικές προσεγγίσειςΝα επισημάνω,επίσης ,ότι στην ΑΔΕΔΥ υπάγονται και άλλες ομοσπονδίες που έχουν συμβασιούχους όπως πχ ΝΟσοκομειακοί,Υπάλληλοι Δήμων,Υπ.πολιτισμού.Σε όλους δίνεται η ίδια απάντηση..Σε κάθε περίπτωση το θέμα των αναδρομικών θα λήξει σύντομα,αφού η δίκη στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ θα γίνει την 1η του Φλεβάρη του 2019.
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018
Υπ' όψιν Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,
Σε συνέχεια ερωτημάτων που μου υπεβλήθησαν από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αναφορικά με την υπηρεσία υποδοχής των αιτήσεων για διακοπή της παραγραφής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σας ενημερώνω για τα εξής:
Η αίτηση για διακοπή της παραγραφής πρέπει να υποβληθεί σε όλες τις υπηρεσίες μισθοδοσίας κάθε εκπαιδευτικού φορέα στον οποίο υπηρέτησε ο εκάστοτε αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Τούτο προκύπτει ρητώς από την διάταξη του άρθρου 143 περ.β´ ΚΔΛ (=ν.4270/2014) που ρυθμίζει ειδικώς και ad hoc την αρμόδια αρχή που πρέπει να υποβληθεί αίτηση για διακοπή της παραγραφής των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ και ως ειδική, υπερισχύει οιασδήποτε άλλης διατάξεως. Δεν εξαρκεί η υποβολή αιτήσεως για διακοπή της παραγραφής στην υπηρεσία που υπηρετεί τώρα ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Ως εκ τούτου, πρέπει να υποβληθούν τόσες αιτήσεις και σε τόσες υπηρεσίες μισθοδοσίας, όσοι είναι και οι εκπαιδευτικοί φορείς από τους οποίους ο εκάστοτε αναπληρωτής καθηγητής προσελήφθη και απολύθηκε από το 2013 μέχρι σήμερα.
Με εκτίμηση,
Μαργαρίτα Παναγοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου