Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Τι προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας για τους μόνιμους διορισμούς Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.



 

Δόθηκε σε διαβούλευση έως 04 Ιανουαρίου 2019 το Σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. -http://seepea-stella.blogspot.com/2018/12/04-01-2019.html -

Αυτό που βλέπουμε αναφορικά με το Ε.Ε.Π. και ειδικά για τον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων, είναι ότι οι υποψήφιοι οι οποίοι διαθέτουν εξειδίκευση στην σχολική ψυχολογία, η οποία πιστοποιείται είτε με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία είτε με εμπειρία τουλάχιστον πενήντα (50) μηνών προϋπηρεσίας στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων στον οικείο αξιολογικό πίνακα κατάταξης.

Επίσης για το Ε.Β.Π. συνυπολογίζονται ακαδημαϊκά προσόντα και 
α) ο βαθμός πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων λαμβάνει τέσσερις (4) μονάδες για κάθε βαθμό άνω του δέκα (10), καθώς και κλάσματα αυτών με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο και
 β) ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος Ι.Ε.Κ. ή «Τάξης μαθητείας»  ΕΠΑ.Λ. λαμβάνει έξι μονάδες και ογδόντα εκατοστά (6,80) της μονάδας για κάθε βαθμό άνω του δέκα (10),  καθώς και κλάσματα αυτών με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. 

Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων ακαδημαϊκών προσόντων είναι για τους κατόχους τίτλου σπουδών της περίπτ. α΄ εξήντα έξι (66) μονάδες και για τους κατόχους τίτλου σπουδών της περίπτ. β΄ ενενήντα τέσσερις (94) μονάδες.

Τα Κοινωνικά κριτήρια σε όλους μοριοδοτούνται ως εξής:
  • Αριθμός τέκνων: δύο (2) μονάδες για κάθε τέκνο.
  • Μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου: είκοσι (20) μονάδες.

Βασίλης Βούγιας


 Δείτε τα Κριτήρια για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.






   Άρθρο 7
Κριτήρια αξιολογικού Πίνακα Ε1΄ (Ε.Ε.Π.) 
  1. Ο αξιολογικός πίνακας Ε1΄ καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5 αντικειμενικά κριτήρια και τη μοριοδότησή τους.
  2. Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων, οι υποψήφιοι οι οποίοι διαθέτουν εξειδίκευση στην σχολική ψυχολογία, η οποία πιστοποιείται είτε με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία είτε με εμπειρία τουλάχιστον πενήντα (50) μηνών προϋπηρεσίας στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων στον οικείο αξιολογικό πίνακα κατάταξης.

Άρθρο 8
Κριτήρια αξιολογικού Πίνακα Ε2΄ (Ε.Β.Π.)

 Ο αξιολογικός πίνακας Ε2΄ καταρτίζεται με βάση τα ακόλουθα προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από την αθροιστική βαθμολόγηση των κριτηρίων αυτών, ως εξής:

Α. Ακαδημαϊκά Προσόντα:
α) Ο βαθμός πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων: τέσσερις (4) μονάδες για κάθε βαθμό άνω του δέκα (10), καθώς και κλάσματα αυτών με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, ή
β) ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος Ι.Ε.Κ. ή «Τάξης μαθητείας»  ΕΠΑ.Λ.: έξι μονάδες και ογδόντα εκατοστά (6,80) της μονάδας για κάθε βαθμό άνω του δέκα (10),  καθώς και κλάσματα αυτών με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος των Ι.Ε.Κ. και της «Τάξης Μαθητείας» ΕΠΑ.Λ. αναγράφεται στη βεβαίωση του Ο.Ε.Ε.Κ.-Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.
  • Δεύτερος τίτλων σπουδών των περιπτ. α΄ και β΄: δέκα (10) μονάδες.
  • Άριστη γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: οκτώ (8) μονάδες.
  • Πολύ καλή γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: έξι (6) μονάδες.
  • Καλή γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: τέσσερις (4) μονάδες.
  • Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου): τέσσερις (4) μονάδες.
  • Πιστοποιημένη επιμόρφωση Α.Ε.Ι., διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών: τέσσερις (4) μονάδες.
Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων ακαδημαϊκών προσόντων είναι για τους κατόχους τίτλου σπουδών της περίπτ. α΄ εξήντα έξι (66) μονάδες και για τους κατόχους τίτλου σπουδών της περίπτ. β΄ ενενήντα τέσσερις (94) μονάδες.

Β. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία:
  • Μία (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως κατ’ ανώτατο όριο εκατόν είκοσι (120) μήνες.
Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων  εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας είναι εκατόν είκοσι (120)  μονάδες.

Γ. Κοινωνικά κριτήρια:
  • Αριθμός τέκνων: δύο (2) μονάδες για κάθε τέκνο.
  • Μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου, ή του/της συζύγου ή τέκνου: είκοσι (20) μονάδες.

Πλοηγηθείτε στη Διαβούλευση του συστήματος διορισμών από εδώ: http://seepea-stella.blogspot.com/2018/12/04-01-2019.html

2 σχόλια:

  1. κύριε Βούγια καλησπέρα και χρόνια πολλά!!Είμαι ΕΒΠ και θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τις προϋποθέσεις για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα!Η πρώτη προϋπόθεση που αναφέρεται στον τρόπο απόλυσης τι εννοεί;;Εγώ έχω προϋπηρεσία η οποία στον ιδιωτικό ως ΕΒΠ με σχετική βεβαίωση η οποία μέχρι τώρα μετρόυσε κανονικά και εργάζομαι κανονικά στο δημόσιο τα τελευταία 5 χρόνια!Θα μετρήσει η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή